28 C
București
sâmbătă, 28 mai 2022 - 13:23
No menu items!

Prima statuetă Oscar câştigată de Charlie Chaplin a fost furată

spot_img

Statueta Oscar a fost câştigată de Charlie Chaplin la ediţia inaugurală a premiilor Academiei de film americane, în 1929

chaplin-oscar

Prima dintre cele trei statuete Oscar primite de Charlie Chaplin, evaluată la peste un milion de dolari, a fost furată luna trecută, în cadrul unei spargeri organizate la Paris, scrie contactmusic.com.

Trofeul câştigat de legendarul actor din perioada filmelor mute a fost furat din sediul Asociaţiei Chaplin, compania care protejează numele şi imaginea artistului.

O sursă neidentificată din cadrul Poliţiei a declarat pentru ziarul Le Parisien că spargerea a fost efectuată, cel mai probabil, de persoane informate, care au furat şi un set de stilouri în valoare de circa 90.000 de dolari, care a aparţinut, de asemenea, lui Charlie Chaplin.

Infractorii au mers la ţintă, au furat doar aceste obiecte, nimic altceva. Au fost foarte bine informaţi, a precizat sursa amintită.

Procuratura din Paris a demarat o anchetă oficială, iar investigaţiile sunt efectuate de un echipaj de poliţiei specializat în furturi de artă.

Statueta Oscar a fost câştigată de Charlie Chaplin la ediţia inaugurală a premiilor Academiei de film americane, în 1929, şi a fost un premiu onorific acordat ca o metodă de recunoaştere a „versatilităţii şi geniului în ceea ce priveşte actoria, regia, scenariul şi producerea” filmului „Circul/ The Circus”. Charlie Chaplin a primit un al doilea premiu Oscar onorific în 1972 şi un al treilea în 1973, pentru coloana sonoră a filmului său „Luminile rampei/ Limelight”.

Charles Spencer Chaplin, unul dintre cele mai mari staruri de cinema din secolul al XX-lea, s-a născut la Londra, în 1889, într-o familie săracă. În adolescenţă a început să joace în musicaluri, în cartierul londonez Soho, apoi a devenit actor de film.

Olimpia Diaconiuc