7 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 7:26
No menu items!

Prima rundă a consultărilor de la Cotroceni s-a încheiat. Cîțu: “Celelalte variante erau mai dure pentru români”

spot_img

Consultările de la Palatul Cotroceni ale președintelui Klaus Iohannis cu PNL, PSD, UDMR și liderul minorităților din Parlament s-au încheiat. Președintele PNL, Florin Cîțu, a declarat, imediat după consultări, că orice altă variantă, dacă nu ar fi existat această coaliție, ar fi fost mult mai dură pentru români. 

“Toate acele variante, dacă nu făceam acum această coaliție, erau mult mai dure pentru români. Este un moment important. Am luat această decizie, dar eu vreau să îi asigur pe români că această coaliție nu este o coaliție necondiționată. Voi monitoriza modul în care va funcționa și mă voi asigura că interesele românilor nu vor fi niciodată puse sub semnul întrebării sau stabilitatea financiară a României să fie pusă în pericol.

Această coaliție este un compromis pe care îl facem, dar nu este necondiționată. Principiile liberale…ne vom lupta în continuare pentru ele!”, a declarat Cîțu.

Florin Cîțu a precizat și că Biroul Politic Național al PNL a votat, luni, cu majoritate, echipa de miniștri liberali a noului Executiv. 

“A fost supusă la vot, astăzi, echipa de miniștri și a trecut cu majoritate. Eu vă spun că m-am uitat la tot ce s-a întâmplat în această perioadă și cred că Ministerul Finanțelor este un minister important pentru orice prim-ministru. Dar în același timp, Ministerul Proiectelor Europene are un rol foarte important. PNRR, așa cum a fost negociat, rămâne în picioare”, a mai spus Cîțu.  

Întrebat despre mesajul Ralucăi Turcan și despre faptul că aceasta, ministru al muncii interimar, a spus că nu mai sunt bani pentru pensii și alocații din 26 noiembrie, Cîțu a răspuns: “Doamna Raluca Turcan, dacă avea ceva de spus, putea să vină la şedinţa BPN, nu în presă. E ministrul muncii, să îşi asume dacă nu mai sunt fonduri.

Raluca Dan