3 C
București
marți, 26 octombrie 2021 - 5:57

Prima reacție a lui Iohannis după ce ministrul justiției a propus revocarea șefei DNA

spot_img

Klaus Iohannis cere răgaz pentru o analiză aprofundată a raportului prezentat de ministrul justiţiei, Tudorel Toader, arătând că acesta diferă faţă de evaluarea preşedinţiei asupra activităţii conducerii DNA.

“Din cauza lipsei de claritate în prezentarea Raportului privind activitatea managerială a DNA şi având în vedere că evaluarea activităţii DNA şi a conducerii acestei instituţii de către preşedintele României diferă de cea a ministrului Justiţiei, se impune o analiză aprofundată a acestui document, care urmează să fie realizată la nivelul Administraţiei Prezidenţiale de către departamentele de specialitate”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale, remis joi seara. 

În repetate rânduri, Klaus Iohannis s-a declarat mulţumit de activitatea DNA şi a conducerii sale, “punct de vedere pe care şi-l menţine în continuare”, se arată în comunicat. 

Preşedintele Klaus Iohannis va uza de toate prerogativele constituţionale pentru asigurarea funcţionării unei justiţii independente şi pentru consolidarea statului de drept, mai precizează Administraţia Prezidenţială.

R.D.