8.3 C
București
miercuri, 21 aprilie 2021 - 2:42

Prima reacția a prefectului, după violenţele din Capitală: ”Cei care au instigat la violenţă trebuie să plătească”

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a afirmat că persoanele din București care au instigat la violență trebuie să plătească.

El a precizat că cei care instigă la nerespectarea măsurilor punând în pericol sănătatea românilor, cei care instigă la violentă împotriva organelor de ordine ale statului, cei cărora le păsa mai mult de promovarea propriei imagini decât de interesul general al românilor şi al statului nu sunt patrioţi.

”Cei care au instigat la violenţă trebuie să plătească. Sunt patrioţi cei care au protejat statul de drept, cei care au refuzat să răspundă la provocări pentru a nu pune în pericol oamenii care manifestau paşnic”, a scris pe Facebook prefectul Capitalei.

El îi felicită pe jandarmi atât pentru calmul de care au dat dovadă şi care a dus la protejarea cetăţenilor paşnici, dar şi pentru fermitatea şi profesionalismul cu care au oprit violenţele din noaptea de luni spre marți.

 ”De asemenea, le mulţumesc tuturor celor care respectă măsurile şi care înţeleg că disconfortul creat de acestea este un preţ mic pentru sănătatea şi viaţă celor dragi”, a precizat prefectul.

Protestatarii anti-restricții au avut confruntări violente cu jandarmii, în Capitală. După încheierea protestului, circa 50-60 de persoane s-au retras spre Piața Unirii și au aruncat cu pietre sau sticle în jandarmi.

Unul dintre jandarmi a fost rănit. După ce situația a fost stabilizată prin folosirea gazelor lacrimogene, mai mulți tineri au fost duși la secția de poliție pentru declarații.