8 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 5:53

Prima pedeapsă cu executare în dosarul “Mită la Hidroelectrica”

spot_img

Mihaila_Bradean_SZ

Fostul coordonator al Direcţiei de Marketing Furnizare Hidroelectrica și membru în directorat, Eugen Brădean a primit, după numai 4 termene, decizia finală în dosarul în care a fost acuzat de DNA de  complicitate la luare și dare de mită. Deși Brădean recunoscuse faptele și avea condamnare de 3 ani cu suspendare dată de Tribunalul București, Curtea de Apel a decis ca fostul director să stea după gratii 3 ani. Celălalt inculpat din dosar, Ioan Mihăilă, fost consilier al ministrului Economiei Constantin Niță este în continuare judecat pentru complicitate la luare de mită.

Ioan Mihăilă, care era și membru în consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica, a fost arestat pentru că în luna octombrie 2013 a promis 1,4 milioane euro unui alt membru al consiliului, pentru votul favorabil privind încheierea unui contract bilateral pentru patru ani. Contractul se referea la vânzarea, de către Hidroelectrica, a unei cantități de peste 7 milioane MWh energie electrică firmei Energon. Procurorii anticorupție au stabilit că suma prevăzută, de 262.980.000 euro ar fi fost defavorabilă companiei Hidroelectrica, prejudiciul stabilit fiind de peste 175 milioane de lei.

Promisiunea lui Mihăilă a fost făcută, conform rechizitoriului, cu ajutorul lui Eugen Brădean, iar suma propusă ca mită ar fi fost disimulată printr-un contract între firma beneficiară Energon și un off-shore.