17.4 C
București
marți, 3 octombrie 2023 - 12:54
No menu items!

Prima loţiune solară care se bea, lansată pe piaţă. Care sunt efectele

spot_img

Loțiunea solară potabilă se găsește în două variante, bronzantă și non-bronzantă

Prima loţiune de protecţie solară potabilă a fost lansată pe piaţă de o companie americană. Trei linguriţe ingerate din acest produs oferă o protecţie de trei ore. Loţiunea Harmonised H20 UV asigură un factor de protecţie 30 şi neutralizează 97% din radiaţiile solare UVA şi UVB, potrivit companiei producătoare Osmosis Skincare din SUA.

Produsul este disponibil în două variante – bronzantă, care permite utilizatorilor să se bronzeze fiind protejaţi în acelaşi timp de razele solare şi non-bronzantă, potrivit dailymail.co.uk.

Producătorii produsului recomandă ingerarea a 2 mililitri de loţiune, o dată la patru ore, de preferat amestecată cu 60 de mililitri de apă, cu o oră înainte de expunerea la soare. Utilizatorii trebuie să administreze altă doză după trei ore, dacă expunerea la soare se prelungeşte. Persoanele care fac sport în aer liber şi iau medicamente fotosensibilizante trebuie să folosească o protecţie suplimentară, după 30 – 40 de minute.

Această loţiune conţine molecule care vibrează la suprafaţa pielii şi neutralizează radiaţiile UVA şi UVB în proporţie de 97%, înainte ca acestea să atingă pielea.

Produsul are un efect de reflectare a razelor ultraviolete, asemănător cu cel creat de loţiunile solare pe bază de titan şi zinc, cu factor de protecţie 30, dar cu rezultate mult mai bune decât acestea, împiedicând reacţia de inflamare vizibilă şi dureroasă pe care o definim ca arsuri solare„, a precizat Ben Johnson, fondatorul Osmosis Skincare, pe blogul companiei.

D.M.