7.9 C
București
duminică, 18 aprilie 2021 - 5:33

Prima imagine înregistrată cu drona în cazul elicopterului SMURD prăbușit în Lacul Siutghiol UPDATE/ VIDEO

Proprietarul dronei a postat pe site-ul său o captură din înregistrare, care arată cât de departe erau bărcile salvatorilor de zona în care s-a prăbuşit elicopterul

foto_drona

  • UPDATE

Un clip cu imaginile filmate de dronă la aproximativ o jumătate de oră de la prăbuşirea elicopterului SMURD în Lacul Siutghiol (Constanţa) a fost dat publicităţii, luni, la ora 16.11, la exact o săptămână de la producerea accidentului aviatic în urma căruia patru persoane şi-au pierdut viaţa.

În imaginile filmate de camera de pe dronă, la ora 16.40 şi 40 de secunde, la aproximativ jumătate de oră după apelul iniţial dat la 112, se observă barca pompierilor militari, în care se află mai multe persoane, cum se îndreaptă spre locul în care a căzut elicopterul.

În acelaşi timp, dinspre malul opus al lacului, dinspre oraşul Ovidiu, se vede cum vine o ambarcaţiune pescărească, aceasta fiind dotată cu motor.

În locul în care a căzut elicopterul se mai poate vedea încă o bucată din ceea ce pare a fi coada aparatului de zbor, în mijlocul unei pete mari de combustibil.

Filmarea are un minut şi aproximativ 15-17 secunde.

Primele imagini filmate cu drona în cazul catastrofei aviatice produsă, în urmă cu o săptămână, când un elicopter SMURD s-a prăbușit în Lacul Siutghiol (Constanța), iar cei patru membri ai echipajului și-au pierdut viața, au fost făcute publice luni.

Proprietarul dronei a postat pe site-ul propriu o captură din înregistrare în care arată cât de departe erau bărcile salvatorilor de zona în care s-a prăbuşit elicopterul.

Pe 15 decembrie un elicopter SMURD cu patru persoane la bord s-a păbuşit în Lacul Siutghiol din Mamaia. Operaţiunile de căutare şi salvare au durat aproximativ 12 ore, dar nimeni nu a fost salvat. Imaginile surprinse cu drona sunt singurele filmate imediat după accident şi sunt analizate acum de procurorii militari.