35.7 C
București
joi, 29 iulie 2021 - 16:20

Prima generație cu clasă pregătitoare susține marți Evaluarea Națională

spot_img

Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a se va desfășura în perioada 22 iunie – 4 iulie 2021cu un număr de 131.177 de absolvenți ai clasei a VIII-a înscriși, dintre care 12.006 în municipiul București, conform situației centralizate de către Ministerul Educației. Este prima generație de elevi care susține Evaluarea Națională și care a început școala cu clasa pregătitoare, introdusă în mandatul de ministru al lui Daniel Funeriu.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat că Evaluarea Naţională care începe marţi este un moment de bilanţ, fiind prima generaţie de elevi care au început cu clasa pregătitoare.

”Este prima generaţie care ajunge la examenul de Evaluare Naţională, după ce a început cu clasa pregătitoare. Va fi şi un moment de bilanţ pentru a face o comparaţie între profilul proiectat al a absolventului de gimnaziu, în urmă cu 9 ani, şi profilul realizat în acest moment. Rezultatele vor fi afectate de caracterul complet atipic al acestui an”.

Examenul începe marți, 22 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Joi, 24 iunie, se va desfășura proba la Matematică. Proba la Limba și literatura maternă va avea loc vineri, 25 iunie.
Ministrul Câmpeanu a declarat luni seara că este optimist luând în calcul rezultatele obținute de elevi la simularea Evaluării Naționale.

”Simularea a avut rezultate extraordinar de bune, am avut 65,6% elevii care au reuit să promoveze în comparaţie cu un nivel de până la 40% în anii anteriori, care nu au fost ani afectaţi de pandemie. Acesta este un motiv de optimism. Pe de altă parte, este şi o îngrijorare cu privire la modul în care elevii vor reuşi şi pe parcursul examenului de Evaluare Naţională propriu-zis să depăşească dificultăţile pe care le-au avut pe perioada crizei sanitare”, a declarat, luni seară, la TVR 2, Sorin Cîmpeanu.

Primele rezultate vor fi afișate marți, 29 iunie, până la ora 14:00.