2.5 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 9:39
No menu items!

Prima fotografie din interiorul teatrului Bataclan arată urmările atacului jihadist. “Hollande este vinovat”, strigau jihadiștii

spot_img

O imagine tulburătoare a apărut din interiorul teatrului Bataclan unde teroriștii au deschis focul asupra celor ce se aflau la un concert, omorând cel puțin 89 de persoane și rănind alte zeci, poate sute, scrie dailymail.co.uk.

Fotografia, făcută în urma atacului, expune interiorul pătat de sânge al sălii de concert, unde corpurile neînsuflețite sunt întinse pe jos, iar podeaua este încă acoperită de resturi.

O altă imagine arată momentul în care membrii trupei americane de rock Eagles of Death Metal și-au oprit spectacolul la mijlocul unui cântec atunci când armele au început să șuiere. Unul dintre chitariști fuge apoi de pe scenă, în timp ce bateristul sare în spatele tobei sale pentru a se acoperi.

Pierre Janaszak, un prezentator de radio care a fost la concert, a declarat: “Ei nu s-au oprit din împușcături. Era sânge peste tot, cadavre împrăștiate pretutindeni. Toată lumea încerca să fugă. “

El a adăugat: “Am auzit clar ce spuneau jihadiștii: “Hollande este vinovat, președintele vostru este vinovat, el nu ar fi trebuit să intervină în Siria”.”

Teroarea de la Bataclan s-a desfășurat ca parte a unei serii de atacuri ISIS coordonate din inima Parisului, vineri seară, în ceea ce s-a concretizat în cea mai mare violență care a lovit Franța de la Cel de al Doilea Război Mondial. Cel puțin 129 de persoane au murit, iar cel puțin 352 sunt rănite, după ce trei echipe de jihadiști au lovit stadionul de fotbal Stade de France, câteva baruri și cafenele și în cele din urmă, sala de concerte Bataclan.