3.9 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 12:51
No menu items!

DOCUMENT. Prima filială PNL care îi cere lui Nicolae Ciucă să își depună mandatul și refacerea coaliției cu USR

spot_img

PNL Satu Mare a adoptat, luni, în unanimitate, o rezoluție prin care cere conducerii PNL ca premierul desemnat Nicolae Ciucă să își depună mandatul și apoi să se înceapă urgent discuțiile pentru o coaliție guvernamentală cu USR (sau PSD, în cazul unui refuz). 

“PNL are datoria de a iniția noi discuții cu partidele parlamentare pentru formarea unei noi formule guvernamentale, iar prima opțiune rămâne USR. Putem forma un guvern cu USR și UDMR până în 2024. De asemeena, altă opțiune este un guvern împreună cu PSD, care deține peste 30% din Parlament și putem avea o guvernare stabilă pentru anii care vin”, se arată în Rezoluția adoptată luni de filiala Satu Mare a PNL, semnată de președintele acesteia, Adrian Cozma, care l-a susținut pe Florin Cîțu la funcția de președinte al partidului.

PNL a decis, la cererea lui Florin Cîțu, să nu discute cu USR și PSD pentru o eventuală coaliție de guvernare, și să meargă în fața Parlamentului cu un guvern minoritar susținut doar de UDMR. USR și PSD au anunțat că vor vota împotriva guvernului propus de Nicolae Ciucă.

Premierul desemnat își poate depune mandatul până la votul de miercuri, din plenul Parlamentului, oricând. Marți toată ziua sunt programate în comisiile de specialitate audierile miniștrilor propuși de Ciucă.

Marilena Nedelcu