26.8 C
București
marți, 3 august 2021 - 22:57

Primă de 1.500 de euro pentru cei care renunță la un Volkswagen

spot_img

Grupul auto italiano-american Fiat Chrysler Automobiles NV vrea să câștige noi clienți de pe urma scandalului în care este implicat rivalul german Volkswagen AG oferind o primă specială de 1.500 de euro tuturor celor renunță la oricare dintre mărcile de automobile care formează grupul Volkswagen (VW, Audi, Seat sau Skoda) în schimbul unui Fiat, se arată într-un memo intern publicat de cotidianul italian “Il Giornale” și care a fost confirmat de dealeri, transmite Bloomberg.

În timp ce reducerile oferite clienților pentru a trece de la o marcă de autoturism la alta sunt obișnuite, ofertele care țintesc în mod special un anumit producător sunt foarte rare.

Oferta celor de la Fiat vine într-un moment în care Volkswagen trece prin cea mai gravă criză din istoria sa și scoate în evidență concurența acerbă dintre cei doi producători.

În 2012 directorul Fiat Chrysler, Sergio Marchionne a acuzat VW că a creat o “baie de sânge” în Europa cu strategia sa de preț în condițiile în care producătorii se chinuiau sa facă față unei scăderi semnificative a pieței auto. În replică, VW a amenințat că va părăsi ACEA (Asociația Constructorilor Europeni de Automobile), al cărei președinte la acea dată era Marchionne.

Grupul auto german Volkswagen este implicat în prezent într-un scandal de amploare, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.