35.7 C
București
joi, 29 iulie 2021 - 15:13

Prima captură de droguri a Turciei în apele internaţionale: 13 tone de marijuana

spot_img

Turcia a capturat cel puţin 13 tone de droguri de pe o navă înregistrată în Bolivia, în apropierea portului Tobruk, Libia. Aceasta este prima operaţiune antidrog a Turciei în ape internaţionale.

Operaţiunea a fost lansată după ce Departamentul Anti-Contrabandă şi Anti-Crimă Organizată al poliţiei a primit un pont cum că o navă boliviană ar fi implicată în traficul de droguri pe apele internaţionale.

Departamentul a contactat Garda de Coastă, care a determinat coordonatele navei pe 3 ianuarie şi a început urmărirea cu ajutorul unei nave şi al unui elicopter.

Turcia a efectuat operaţiunea în urma aprobării Ministerului de Interne şi a autorizării din partea guvernului bolivian, în conformitate cu responsabilităţile ambelor ţări care decurg din Convenţia din 1988 a Naţiunilor Unite Împotriva Traficului Ilicit al Stupefiantelor şi Substanţelor Psihotrope.

13 tone de marijuana sub formă de pudră au fost confiscate în urma anchetei.

Garda de Coastă va duce nava în apele teritoriale turceşti pentru finalizarea procedurilor legale.

Operaţiunea anti-drog a fost prima operaţiune a Turciei efectuată în apele internaţionale, a declarat Ministrul de Interne, adăugând faptul că a fost cea mai mare captură de droguri de până acum.

Octavian Cătuşanu