2.9 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 11:15
No menu items!

Prim-procurorul Parchetului Gheorgheni (Harghita), ridicat de DNA

spot_img

DNA_Sediu

Un procuror de la un Parchet de pe raza de competenţă a Parchetului Curţii de Apel Braşov este cercetat pentru luare de mită şi instigare la fals în înscrisuri, a transmis, joi dimineață, Direcția Națională Anticorupție (DNA).

Surse judiciare citate de Mediafax au precizat că este vorba despre prim-procurorul Parchetului Judecătoriei Gheorgheni, Izabella Majeczki.

Potrivit surselor citate, Izabella Majeczki, prim-procurorul Parchetului Judecătoriei Gheorgheni, judeţul Harghita, a fost ridicată, joi dimineaţă, de procurorii DNA, în urma unor percheziţii.

Pe de altă parte, DNA a precizat, într-un comunicat de presă, că desfăşoară cercetări într-o cauză penală privind infracţiuni de corupţie care implică un magistrat procuror din cadrul unui Parchet de pe raza de competenţă a Parchetului Curţii de Apel Braşov.

DNA a mai arătat că anchetatorii au început urmărirea penală a magistratului procuror pentru două infracţiuni de luare de mită şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În acest caz, procurorii DNA au cerut Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) autorizarea efectuării unor percheziţii.

CSM a avizat efectuarea percheziţiilor, având în vedere că procurorul în cauză este suspectat în legătură cu infracţiuni de corupţie constând în primire de bani şi bunuri pentru soluţionarea dosarelor aflate pe rolul Parchetului, în favoarea unor persoane cercetate pentru infracţiuni cu violenţă şi contra avutului privat.

R.D.