3 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 4:03
No menu items!

Prim-procurorul adjunct de la Parchetul Buftea, trimis în judecată pentru trafic de influenţă

spot_img

foto: evz.ro

Adjunctul şefului Parchetului Judecătoriei Buftea, Lora Constantinescu, a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă. Lora Constantinescu este acuzată că a primit bani şi cartuşe de ţigări pentru a interveni pe lângă procurori şi poliţişti pentru un bărbat cercetat în mai multe dosare privind furtul unor maşini.

Aurelia Lora Constantinescu, prim-procuror adjunct al Parchetului Judecătoriei Buftea, suspendată din funcţie, a fost trimisă în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) – Serviciul teritorial Bucureşti, în stare de libertate, pentru două infracţiuni de trafic de influenţă.

Dosarul va fi judecat de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti.

În rechizitoriul trimis instanţei, procurorii au arătat că în perioada februarie -17 mai, procurorul Aurelia Lora Constantinescu a pretins de la o persoană (denunţătoare în cauză), printr-un intermediar, 5.129 de lei şi bunuri, spunând că ar putea interveni la procurori de la Parchetul Tribunalului Ilfov şi la poliţişti, astfel încât “să fie ameliorată situaţia juridică a soţului denunţătoarei”.

Bărbatul pentru care ar fi trebuit să intervină Lora Constantinescu este cercetat de poliţişti în trei dosare penale, pentru furtul unor autovehicule. Totodată, acesta a fost cercetat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov pentru dare de mită, fiind trimis în judecată în stare de arest preventiv, se arată într-un comunicat de presă remis marţi de DNA.

Pe 15 mai, Lora Constantinescu i-a cerut denunţătoarei, prin intermediar, între 2.000 şi 3.000 de lei, precum şi două cartuşe de ţigări, pentru a interveni în favoarea soţului acesteia. Procuroarea Lora Constantinescu a fost prinsă în flagrant pe 17 mai, după ce a primit de la denunţătoare 3.000 lei şi două cartuşe de ţigări, au mai precizat anchetatorii.

Curtea de Apel Bucureşti a dispus, pe 18 mai, arestarea preventivă a Aureliei Lora Constantinescu pe o perioadă de 29 de zile, decizie confirmată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe 24 mai, prin respingerea recursului acesteia.

Ulterior, pe 7 iunie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis, în recurs, cerea Lorei Constantinescu de liberare provizorie sub control judiciar.

Andrei Tudor