16.2 C
București
vineri, 5 martie 2021 - 19:04

Prim-ministrul Florin Cîțu nu vrea “mineriade” în mandatul său, așa că dă bani pentru plata restanțelor salariale ale minerilor

Premierul încearcă să liniștească protestele minerilor, care au degenerat într-un mare scandal public. Liderul Guvernului nu îi înțelege pe mineri, din moment ce oamenilor “li se dau salariile”, dar va scoate bani pentru plata restanțelor cerute de aceștia. 

Protestele minerilor nu au la bază solicitările salariale, ci “o conspirație” a unor oameni politici care vor “mineriade” în mandatul acestui Guvern, crede Florin Cîțu.

Găsim soluții, îi înțeleg, știu că trec printr-o situație dificilă. Formula prin care încearcă să rezolve această situație nu mi se pare cea mai fericită, dar mi se pare că sunt foate mulți politicieni care profită, așa cum au profitat și alți politicieni din aceeași categorie, în ultimii ani, de pe ultima acestei categorii sociale. Țineți minte ce a fost în anii 90. Le spun românilor și bucureștenilor că nu voi permite niciodată în România, în mandatul meu, ce s-a întâmplat în mandatele lui Iliescu și a altor socialiști. Nicio mineriadă nu se va întâmpla în acest mandat”, a declarat Cîțu.

Surse politice au declarat pentru SURSA ZILEI că prim-ministrul a găsit deja banii necesari plăților restante pentru mineri, dar așteaptă ca anunțul să fie făcut de Raluca Turcan, după discuțiile de la Ministerul Muncii.

A șasea zi de protest al minerilor s-a încheiat cu un marș la care au participat sute de persoane. Minerii din Valea Jiului nu acceptă soluția înaintată de Guvern pentru plata salariilor și amenință că vin la București. În ciuda asigurărilor date de Ministrul Energiei, Virgil Popescu, că banii de salarii vor fi deblocați și acordați în două tranșe, zeci de mineri sunt încă în subteran, iar protestele continuă și la suprafață. 

Din cauza protestelor minerilor, Termocentrala Mintia a rămas fără cărbune, astfel că aproximativ 4.500 de apartamente ale locuitorilor din Deva și instituții publice din oraș nu mai au căldură. 

Cora Dumitrescu