0.2 C
București
joi, 9 decembrie 2021 - 5:20
No menu items!

Primăria Târgu Mureș vrea TAXĂ pe ÎNMORMÂNTARE

spot_img

inmormantare

Primăria Târgu Mureş vrea să introducă o nouă taxă, cea de înmormântare, în valoare de 30 de lei, şi ia în calcul majorarea altor tarife legate de funeralii, precum taxa de păstrare a sicriului sau cea pentru utilizarea apei la executarea de lucrări funerare.

Ionela Ciotlăuş, viceprimar al municipiului Târgu Mureș a prezentat, luni, într-o conferinţă de presă, propunerile de taxe şi impozite pentru anul 2014, susţinând că Primăria propune introducerea unei taxe noi, de înmormântare, în valoare de 30 de lei.

Totodată, Primăria Târgu Mureş propune majorarea taxei de păstrare a sicriului – în cele trei zile cât stă în capelă – de la 28 de lei la 50 de lei.

Potrivit Ionelei Ciotlăuș, printre propuneri mai figurează majorarea taxelor “pentru utilizarea apei la executarea de lucrări funerare” şi de ocupare parţială a domeniului public, pentru depozitarea materialelor de construcţie necesare plăcilor funerare.

“Consumăm nişte apă – pentru execuţie ramă mormânt, de la 12 lei la 20 de lei şi pentru execuţie criptă, de la 15 lei la 30 de lei. Pe bucată, de data aceasta nu e pe metri cubi, nu-i contorizează nimeni. Taxă ocupare parţială a domeniului public, pentru depozitarea materialelor de construcţie – deci dacă-mi aduc doi saci de ciment, că cineva vrea să toarne acolo placa respectivă funerară, de la 6 lei la 60 de lei pe metru pătrat pe zi”, a afirmat viceprimarul.

Viceprimarul a precizat, însă, că liberalii nu vor vota, la şedinţa de joi a Consiliului Local, aceste propuneri de majorare a taxelor.

R.D.