11.4 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 4:35

Primăria sectorului 6 recunoaște că lucrează “pe genunchi” / FOTO

spot_img

Revolta locuitorilor din Militari a avut efect. Strada Apusului va fi asfaltată pentru prima dată în ultimele două decenii

parcare_sector 6Revolta bucureștenilor care locuiesc pe strada Apusului, în cartierul Militari, a avut efect. Primăria sectorului 6 a început lucrările de asfaltare și reabilitare stradală în zonă, lucru care nu s-a mai întâmplat de mai bine de 20 de ani.

Cu o lună în urmă oamenii au protestat față de decizia primăriei conduse de Rareș Mănescu de a amplasa pe strada Apusului două “parcări inteligente”. Asta, în condițiile în care, pentru a ajunge la acestea, șoferii erau obligați să se lupte cu gropile, cu bălțile și cu noroiul, strada nefiind asfaltată de mai bine de 20 de ani. În plus, pentru a amplasa sistemele de parcare, Primăria a distrus un loc de joacă pentru copii și un părculeț, fără ca locatarii blocurilor din zonă să fie consultați în legătură cu această decizie.

Oamenii au fost sprijiniți în demersul lor de Fundația “Din Suflet, Pentru Suflet”, organizaţie nonguvernamentală care asigură consultanţă juridică tuturor celor ce întâmpină probleme în relaţia cu administraţia publică sector 6.  În plus, fundația a făcut publice aceste abuzuri ale Primăriei. Rezultatul: după aproape o lună, utilajele Primăriei sectorului 6 și-au făcut apariția pe strada Apusului și au început lucrările de reabilitare.

“Parcările inteligente”, afacere “inteligentă” și pentru primăria condusă de Rareș Mănescu

Sistemele de parcare pe verticală au apărut în sectorul 6 în 2009, când primar era Cristian Poteraş. Atunci, un singur loc de parcare într-un modul smart-parking a costat nu mai puţin de 17.000 euro, fiind o premieră pentru Bucureşti.
Marilena Nedelcu