15 C
București
joi, 30 mai 2024 - 4:03
No menu items!

Primăria Sectorului 6 „șterge praful” cu 2 milioane de euro

spot_img

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 vrea să cheltuiască peste 2 milioane de euro doar pentru curățenie

Primaria_Sector 6

Specialiștii Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, subordonați primarului Rareș Mănescu, au estimat că igienizarea birourilor luxoase aflate din strada Cernișoara și curățenia din celelalte 18 locații aflate în subordine costă circa 7,64 milioane de lei, fără TVA. Adică vreo 9,47 milioane de lei, bani de la bugetul local.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 organizează licitație pentru achiziții servicii de curățenie și dezinfecție în locațiile din administrare. „Obiectivele” firmei care va încasa milioane de lei de la stat sunt – ștergerea prafului de pe mobilier și balustrade, dezinfectarea grupurilor sanitare sau curățarea mochetelor. Acordul-cadru care va fi încheiat cu un singur agent economic, va fi valabil pentru o perioadă de 48 luni începând de la data atribuirii contractului. Potrivit anunțului, valoarea maximă estimată a acordului cadru este de 7,643 milioane de lei, iar valoarea minimă este de 7,166 milioane de lei. Licitația se desfășoară în perioada 13 mai-29 iunie.

Conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 nu organizează licitație electronică, iar principalul criteriu de atribuire a acordului-cadru va fi prețul cel mai scăzut.

În subordinea acestei Direcţii funcţionează mai multe locații, înființate pentru copiii și adulții aflați în dificultate, din sectorul 6.

Primarul sectorului 6, Rareș Mănescu are mai multe facturi de milioane de lei achitate de instituție sau de structurile subordonate, în decursul ultimelor luni, pentru serviciile de curățenie sau salubrizare. Numai că pe străzi, alei, în instituții, școli și grădinițe, sunt în continuare mormane de gunoaie neridicate.

De exemplu, consilierii locali ai lui Mănescu au aprobat pentru serviciile de salubritate 18,6 milioane de lei, peste 700.000 de euro fiind numai pentru curățenia aleilor din cartierul Constatin Brâncuși. Iar pentru serviciul de salubrizare de la nivelul sectorului, primăria  lui Rareș Mănescu a plătit deja o factură de peste 7 milioane de euro, doar în prima jumătate a acestui an.

Alexandru Maghiar