19.2 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023 - 3:47
No menu items!

Primăria Sectorului 3, mină de aur pentru firma lui Prigoană

spot_img

Firma de salubrizare a lui Silviu Prigoană, Rosal Grup SA, beneficiază în fiecare an de majorări semnificative ale contractului cu Primăria sectorului 3, indiferent de ce edil se află la conducerea administraţiei locale, după cum a aflat corespondentul Sursa zilei.

Chiar dacă primarul s-a schimbat, afacerile merg bine pentru firmele care s-au “lipit precum căpuşele” de administraţiile locale din Capitală. Un exemplu elocvent îl constituie situaţia din sectorul 3, unde firma înfiinţată de democrat-liberalul Silviu Prigoană, Rosal Grup SA, obţine sume importante de bani de la bugetul Primăriei, chiar şi după ce Liviu Negoiţă (PDL) a părăsit administraţia locală.

Consiliul Local al sectorului 3, unde USL deţine majoritatea, a aprobat indexarea cu 60% a costului plătit pentru salubrizare, începând cu luna în curs. Acestea cu toate că eliminerea taxei pentru gunoi a fost una dintre principalele promisiuni ale actualului edil al sectorului 3, Robert Megoiţă, în Campania pentru alegerile locale. Mai mult, Robert Negoiţă a “împânzit” sectorul 3 cu afişe prin care anunţă că a eliminat taxa pentru gunoi.

Şi în mandatul fostului primar, Liviu Negoiţă, firma Rosal a dus-o bine. În luna februarie a anului în curs, Primăria Sectorului 3, condusă pe atunci de Liviu Negoiţă, a mărit contractual firmei Rosal pentru servicii de salubrizare cu 3%. Asta după ce, în 2010, Rosal Grup SA a beneficiat de o majorare a contractului cu 61%. Până la indexarea de luna aceasta, Primăria Sectorului 3 plătea circa 45 milioane de lei către Rosal. Contractul cu firma fondată de Silviu Prigoană şi actele adiţionale la acesta nu au fost niciodată făcut publice. (Ionuţ Dascălu).