9.8 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 18:09
No menu items!

Primăria Otopeni toaletează arborii și trandafirii cu 5 milioane de euro

spot_img

Gheorghe_Silviu_primar_Otopeni_jurnaldeilfov

Primar de trei mandate la Otopeni, Silviu Gheorghe Constantin, are mare grijă de spațiile verzi din oraș. Așa se face că a alocat pentru următorii 5 ani peste cinci milioane de euro pentru tunderea lianelor formate pe arbori și a spinilor de trandafir.

Primăria Otopeni a scos la licitație un contract de amenajare și întreținere a spațiilor verzi, ofertele urmând a fi deschise peste câteva zile. Firma câștigătoare va cheltui pentru aceste servicii aproximativ 4,56 milioane de lei/an.

Conform caietului de sarcini, mai mult de un milion de euro se va cheltui anual pe „tăieri și tunderi de regenerare arbori sau arbuști decorativi și tăieri de formare la liane”. Și pentru că în orașul Otopeni există și un stadion, care are și el trandafiri, în afara peluzei, firma care urmează să încheie contractul se va ocupa și de întreținerea acestora, dar și de întreținerea gazonului. Primăria mai precizează în caietul de sarcini că pe lângă spațiile verzi, din suma alocată se vor face și operații de întreținere a sistemelor de irigații și lacuri, salubrizarea spațiilor verzi, dar și operații de întreținere pentru plante pe timp de iarnă și operații de întreținere ale aleilor cu pavele.

Edilul Silviu Gheorghe Constantin, primar PNL din 2008 în Otopeni, este de profesie tehnician proiectant, așa că a prevăzut că în orice contract pot interveni cheltuieli neprevăzute. Și nu puține, „posibile lucrări de investiții în spații de joacă și dotări cu mobilier stradal, servicii similare suplimentare” au fost estimate la 4 milioane lei fără TVA. Iar valoarea totală estimată pentru principalele categorii de servicii este de 4.563.499,70 lei x 5 ani, adică 22.817.498,50 lei fără TVA.

Primarul din Otopeni a mai intrat în atenția opniei publice dar și a procurorilor după ce a concesionat, în 2011, refacerea tuturor străzilor din oraș singurei firme care a participat la o astfel de licitație, compania afaceristului aflat acum după gratii, Nelu Iordache. Astfel, contractul de 320 de milioane de euro prevedea cheltuirea a câte 6 milioane de euro pentru fiecare kilometru de stradă, în condițiile în care standardele Ministerului Transporturilor stabileau, la acea vreme, cel mult 800.000 euro pe kilometru de drum național.

 Alexandru Maghiar