3.1 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 19:36
No menu items!

Primăria lui Iohannis face afaceri cu firma condusă de un administrator cercetat de DNA

spot_img

Administratorul companiei Geiger Transilvania, Lorand Fabian Pal, este anchetat pentru nereguli într-o altă licitație

Iohannis_primar 3

Primăria Sibiu, condusă încă de Klaus Iohannis, plătește aproape 4 milioane de euro pentru reabilitarea a patru străzi unei firme al cărei administrator este cercetat penal de DNA.

Primăria Sibiu a semnat, pe 30 iulie, un contract în valoare de 1,76 milioane de lei (aproape 4 milioane de euro) pentru reabilitarea străzilor Măgheranului, Calea Gușteriței, Macaralei, Oțelarilor. Lucrările prevăd relocare unor stâlpi electrici, devierea unor reţele electrice, terasamente, suprastructură drum, trotuare, semnalizare rutieră, lucrări edilitare, alimentare cu apă, spaţii verzi, alimentare cu apă, canalizare menajeră, spaţii verzi.

Contractul a fost atribuit asocierii dintre firmele Geiger Transilvania SRL și Universal Business SA, în care lider este prima companie. Geiger Transilvania este deținută în totalitate de firma Geiger Romania Group și este condusă de mai multe persoane. Una dintre acestea, Fabian Lorand Pal, administrator, este cercetat de DNA pentru niște neregul la o altă licitație.

pal roland fabian
Lorand Fabian Pal, administratorul Geiger Transilvania SRL

Lorand Pal a fost anchetat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Pașcani, la o sesizare a Primăriei Pașcani privind un caz de fals în acte apărut în timpul analizei ofertelor depuse la licitație. În urmă cu doar câteva luni, procurorii din Oașcani au transmis Primăriei un răspuns în care precizează că „s-a dispus disjungerea cauzei și declinarea competențelor în vederea efecturării de cercetări față de numitul Fabian Lorand Pal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prevăzute de art. 18 ind.1, alin. I din legea 78/2000/R, de către Direcția Națională Anticorupție”.  Astfel, administratorul Geiger Transilvania este cercetat de DNA pentru folosirea de documente false pentru obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene.

Unul dintre participanți, Geiger Transilvania, a prezentat în oferta inițială un document la experiență similară, iar când i s-a cerut clarificări a prezentat documentul modificat

Dumitru Pantazi
primarul municipiului Pașcani

Andrei Tudor