27.4 C
București
joi, 30 iunie 2022 - 22:48
No menu items!

Primăria lui Emil Boc continuă să facă afaceri cu firma care l-a mituit pe fostul primar, Sorin Apostu

spot_img

La King Industrial Enterprises SRL a fost asociată și presupusa amantă a lui Boc

Boc_Primaria Cluj

Primăria Cluj-Napoca, condusă de Emil Boc, continuă să facă afaceri cu firma care apare în dosarul de corupție al fostului edil, Sorin Apostu, condamnat, anul trecut, definitiv la patru ani și șase luni de închisoare cu executare, firmă la care asociată a fost și presupusa amantă a fostului premier PDL.

Primăria Cluj-Napoca a încheiat, pe 13 mai, un contract pentru furnizarea de echipamente de joacă în parcurile din municipiu, în valoare de 7 milioane de lei, inclusiv TVA (aproximativ 1,5 milioane de euro). Produsele vor fi furnizat de firma King Industrial Enterprises S.R.L., deținută de turcii Mustafa Bekar și Atalay Tamer. În această societate a fost asociată și presupusa amantă a lui Emil Boc, Liliana Bogdan (fostă Călin), soția fostului vicepreședinte al ANAF, Dragoș George Bogdan, cercetat în dosarul ANRP, inițial, în stare de arest preventiv.

Asociații turci apar și în dosarul de corupție al fostului primar Sorin Apostu. Procurorii susțin că firma turcilor i-a plătit un bilet de avion pe ruta București-Târgu Mureș, i-ar fi platit cazarea la un hotel din București și ar fi achitat, în octombrie 2011, la un mall din Cluj-Napoca, mai multe haine pentru Monica Apostu, soția primarului.

King Industrial Enterprises SRL nu este la primul contract cu Primăria Cluj-Napoca. Firma a obţinut, în 2008, un contract pentru dotarea unor parcuri pentru copii cu aparate de joacă din plastic, în valoare de 19 milioane de lei. În anul 2011, firma a obţinut un alt contract pentru instalarea unor aparate de fitness în parcurile din municipiu şi din cartiere, alături de alţi doi furnizori, costul total pentru amplasarea acestor aparate ridicându-se la 536.187 de lei.

Societatea a avut un contract cu municipalitatea clujeană, încheiat în 2010, pentru doi ani pentru furnizare de dale și pavele din granule de cauciuc. Valoarea contractului încheiat pentru patru loturi s-a ridicat la peste 8 milioane de lei, adică aproximativ 1,9 milioane de euro. De asemenea, în iulie 2006, King Industrial Enterprises a obținut un contract important de la Primăria Cluj-Napoca, pentru amenajarea și dotarea mai multor locuri de joacă pentru copii, în valoare de 30 de milioane de lei.

Andrei Tudor