1.4 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 9:27
No menu items!

Primăria Constanța plusează bani în conturile unui partener al cuplului Radu Mazăre-Nicușor Constantinescu

spot_img

Firma controlată de amicul celor doi participă la reabilitarea Promenadei din Mamaia

Mazare_Nicusor Constantinescu

Primăria Constanţa a suplimentat cu 6 milioane de lei lucrările la reabilitarea Promenadei din Mamaia. Banii intră în conturile mai multor firme, printre care una în care este acționar indirect amicul și partenerul de afaceri al cuplului Radu Mazăre-Nicușor Constantinescu.

Potrivit unui anunț publicat pe site-ul electronic de achiziți publice (SEAP), vor fi executate „Lucrări complementare aferente obiectivului de investiţii «Promenada turistică Mamaia»“. De acest contract se ocupă asociarea de firme ABC Val SRL Constanţa (lider de asociere), Mobitom SRL și UTI Grup SA. În toamna anului trecut, primarul Radu Mazăre anunţa demararea lucrărilor de reabilitare a promenadei din Mamaia şi promitea că plajele din staţiune vor fi luminate ca în Brazilia. Investiţia se ridică la 10 milioane de euro, din fonduri europene, iar proiectul ce ar trebui finalizat în 2015 constă în reabilitare drumuri, amenajări piaţete, montare de mobilier urban şi lucrări de peisagistică, amplasare de reţele electrice, de reţele hidroedilitare (alimentare cu apă şi canalizare).

Firma Mobitom SRL este deținută majoritar de societatea Five-Holding SA, care apare și în acționariatul Sigma Trading, cu 33,33% părți sociale, alături de Radu Mazăre (15,33), Nicușor Constantinescu (15,33), Sorin Strutinsky (15,33). Five Holding SA are doi acționari – offshore-ul cipriot Ditline Investments Ltd și Gheorghe Oancea (14%). Acesta este patronul firmei On Plonge SRL, care deține Restaurantul pescăresc cu același nume și unde este angajată soția lui Nicușor Constantinescu, Codruța Constantinescu, potrivit ultimei declarații de avere a președintelui Consiliului Județean Constanța.

Toate cele trei societăţi, Mobitom SA, Sigma Tranding SA şi Five Holding SA, au sediu social comun, respectiv la adresa din strada Ion Roată nr. 3. Adresa este cunoscută localnicilor ca piaţa Brick, pentru că aici se află supermarketul de materiale de construcţii Five Brick.

Andi Topală