18.4 C
București
sâmbătă, 25 martie 2023 - 12:32
No menu items!

Primăria Capitalei vrea un tunel rutier subteran ce va trece pe lângă Parlament

spot_img

Primăria Capitalei a înaintat Biroului Permanent al Camerei un proiect prin care se dorește decongestionarea traficului rutier din zona centrală și are prevăzut un tunel rutier ce va trece pe lângă clădirea Parlamentului, de la podul Hasdeu până în apropiere de Piața Coșbuc. Deputații au discutat aceast proiect, însă plenul va hotărî după obținerea avizelor SRI și MApN, fiind vorba avize de ordin tehnic și de avize care intră în zona siguranței naționale.

Primăria Capitalei vrea să decongestioneze traficul din zona centrală printr-un proiect ”Diametrala Nord-Sud” compusă din străzile: B-dul Buzești, strada Berzei, strada Vasil Pârvan, strada BP Hașdeu, strada Uranus și Calea Rahovei.

Secretarul general al Camerei Deputaților, Georgiana Pop a precizat despre acest proiect că ”știe că a fost aprobat de CGMB”, iar ”rolul Camerei Deputaților este de a-și da acordul pentru că traversează prin aria Parlamentului”.

”În fiecare avem multe blocaje în trafic, orice intenție care vine cu soluții de a debloca traficul este una lăudabilă. De la intenție, până la aplicarea proiectului, urmează foarte multe etape și multe proceduri. Sunt convins că după ce vom avea toate avizele de specialitate și vom discuta din nou în Biroul Permanent pot să vă ofer mai multe informații tehnice, nu am discutat tehnic nimic”, a mai spus Georgian Pop.

Din cauza faptului că unele avize vor fi necesita o perioadă mai mare pentru a fi obținute, Pop a precizat că viitorul Legislativ va discuta mai amănunțit despre acest subiect.