-1.4 C
București
sâmbătă, 22 ianuarie 2022 - 20:44
No menu items!

Primăria Capitalei verifică afacerile cu fier vechi de la RADET

spot_img

RADET

Directorul Regiei Autonome de Distribuție a Energiei Termice (RADET) București, Marian Agiu, este extrem de generos când trebuie să vândă fierul vechi rezultat în urma schimbării țevilor sau al pieselor din sistemul prin care se livrează căldura și apa caldă către populație. Recent, acesta a atribuit unei firme din Constanța un contract prin care regia este prejudiciată cu câteva milioane de lei. Cazul a intrat în atenția Direcției de Control a Primăriei Capitalei.

Contractul păgubos atribuit de Marian Agiu a fost subiect de scandal și în ultima ședință a Consiliului de Administrație al RADET.

„S-a discutat despre faptul că șeful instituției, Marian Agiu, a aprobat  un contract prin care o tonă de fier vechi este vândută cu 850 de lei, în contextul în care alte firme erau dispuse să cumpere cu 1.000 și chiar 1.180 de lei/tonă. În ședință a fost și viceprimarul Marcel Nicolaescu și alesul general Cornel Pieptea, pentru că RADET este condus momentan de PNL. S-a ridicat problema acestui contract și i s-a cerut scoteală directorului general, iar viceprimarul Capitalei a spus chiar că se impune ca directorul general să se gândească dacă mai rămâne director sau nu”, au declarat pentru Sursa Zilei surse din cadrul Consiliului de Administrație al RADET.

Potrivit acestora, mai mulți membri ai CA i-au cerut demisia directorului general pentru că a semnat acest contract. Demisia lui Marian Agiu nu este însă o soluție pentru acoperirea prejudiciului provocat RADET, în condițiile în care contractul încheiat cu societatea Euro Metal Trading din Constanța este în derulare. Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, firma este deținută de două femei – Zoița Gheorghe și Zoița Nicea, care ocupă și funcția de director administrativ.

Alexandru Maghiar