3.1 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 17:18
No menu items!

Primăria Capitalei spune că nu face sondaje, ci normative pentru piste

spot_img

Primăria Capitalei susține că licitația privind pistele de biciclete nu se referă la un sondaj de opinie, ci la un normativ care trebuie supus dezbaterii publice

Bugetul Capitalei redus la sfârșit de an

Primăria Capitalei a lansat un anunț pentru studii de piață și sondaje de opinie privind elaborarea unui normativ local pentru amenajarea căilor proprii de circulație bicicletelor în Capitală, în valoare de peste 100.000 de euro. Biroul de presă al instituției precizează că este vorba de un normativ, care, conform legii, înainte de aprobare de către CGMB, trebuie supus dezbaterii publice.

În codul rutier sunt prevăzute foarte puține date privind reglementarea circulației biciclistilor, realizarea și utilizarea pistelor pentru bicicliști. În momentul de față, în România, standardul pentru biciclete nu este adaptat la normele europene privind realizarea și utilizarea pistelor pentru biciclete. Există riscul major ca prin nereglementarea corespunzătoare a acestui sistem să apară riscuri majore în ceea ce privește siguranța bicicliștilor și a celorlalți participanți la trafic. Se impune realizarea de piste pentru biciclete în condiții corespunzătoare europene, ceea ce presupune, în primul rand, realizarea unui normativ care să rezolve toate aceste probleme. Odată adoptat acest normativ, se poate extinde și reglementa la nivel național.

Biroul de presă al Primăriei Capitalei

Sursa Zilei a scris, zilele trecute, că Primăria Capitalei vrea să cheltuiască 100.000 de euro pentru un studiu de piață și sondaje despre pistele de biciclete, după ce s-au cheltuit, deja, 10 milioane de euro pentru amenajarea aceastora.

Ș.E.