11.4 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 3:34

Primăria Capitalei se mută înapoi în vechiul sediu

spot_img

Oprescu a anunțat că nu va renunța la actualul imobil din Splaiul Independenței

Oprescu_sediu Elisabeta

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anunţat, marţi, că, în perioada martie-parilie, municipalitatea va începe mutarea în sediul vechi, aceasta urmând să se facă treptat, pe măsură ce constructorul va ieşi din clădirea aflată pe bulevardul Regina Elisabeta.

„Undeva în luna lui martie, sfârşitul lunii martie, începutul lunii aprilie, se va începe mutarea unor servicii acolo”, a spus Oprescu.

În ce priveşte situaţia actualului sediu, primarul general a reamintit că procesul este în desfăşurare, administratorul judiciar al imobilului din Splaiul Independenţei primind chitanţele pentru plata utilităţilor de către primărie, dar nu şi chitanţele pentru plata chiriei.

Oprescu a mai spus că nu va renunţa la sediul din Splaiul Independenţei, unde municipalitatea s-a mutat, în calitatea de chiriaş, pe durata consolidării clădirii din bd. Regina Elisabeta. „Nu renunţ la această clădire. Aduc aici serviciile care sunt în subordinea municipalităţii, ca să nu mai stau să plătesc chirii prin tot Bucureştiul. Sigur că o să cumpăr această clădire, pentru asta sunt în proces, iar chiria reprezintă cotă parte din vânzare”, a precizat primarul general.

Primarie_Oprescu_SZ

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) nu a aprobat, în octombrie 2014, proiectul de hotărâre privind prelungirea contractului de închiriere pentru actualul sediul al municipalităţii, însă a aprobat unul ce are în vedere plata utilităţilor şi a altor cheltuieli de întreţinere pentru imobil.

Contractul de închriere a imobilului situat în Splaiul Independenţei a fost aprobat de CGMB în 22 octombrie 2009, urmare a faptului că la sediul primăriei din bulevardul Regina Elisabeta nr. 147 au fost demarate lucrări de consolidare.

În contractul de închiriere este o clauză potrivit căreia, pe parcursul derulării acestuia, chiriaşul îşi poate exprima opţiunea de cumpărare a imobilului, cu plata integrală, în rate sau în leasing, chiria plătită până la acea dată constituind avans pentru plata imobilului.

Contractul de închiriere semnat iniţial în 2009 a fost prelungit succesiv prin hotărâri ale CGMB, în noiembrie 2012, decembrie 2013 şi 30 ianuarie 2014.