16.9 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 23:20

Primăria Capitalei își dă bugetul de investiții pe mâna unui privat

spot_img

Primăria Capitalei are o Direcție de Investiții și Dezvoltare, cu zeci de angajați, dar angajează pentru 800.000 euro o firmă privată de… investiții

Primaria Capitalei_SZ

Deși are zeci de angajați și directori care ar trebui să stabilească cum și pe ce se vor cheltui banii aflați în pușculița Primăriei Capitalei, edilul-șef Sorin Oprescu pare că nu știe cum să-i împartă. Nici el și nici Direcția de Investiții și Dezvoltare, care este în subordinea primarului general.

Conform unui anunț postat pe site-ul de licitații publice, Municipalitatea aruncă pe fereastră aproape 800.000 de euro, pentru astfel de servicii. Astfel, Primăria Capitalei a anunțat că vrea să angajeze o firmă, contra a 2.544.000 de lei, fără TVA, care să stabiliească, în locul edilului-șef și al directorilor, ce investiții se vor face în următorii patru ani. Culmea, cei care vor selecta firma sunt cei care ar trebui să stabilească ce investiții sunt prioritare pentru oraș:

Prof. Univ. Dr. Sorin Mircea OPRESCU – Primar General al Municipiului București
Cristina Pârvulescu – Consilier personal Primar General
Bogdan Hreapcă – Director General – Direcția Generală Dezvoltare și Investiții
Mircea Octavian Constantinescu – Director General – Direcția Generală Economică
Ion Florea – Director Executiv – Direcția Financiară
Ec. Daniela Mincu – Director General – Direcția Generală Achiziții
Octavian Clement Constantinescu – Director Executiv – Direcția Proceduri Achiziții
Adrian Iordache – Director – Direcția Juridică
Ileana Anghel – Director Executiv – Direcția Management Proiecte și Finanțări Externe

Potrivit anunțului de licitație lansat de Municipalitate, pe 16 mai este termenul până la care firmele pot depune ofertele pentru gestionarea banului public în următorii patru ani.

Conform organigramei publicate pe site-ul Primăriei, Direcția de Investiții are director executiv, director executiv adjunct, 3 servicii și cam tot atâtea compartimente, cu aproximativ 60 de angajați în total.

Alexandru Maghiar