9.2 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 8:44

Primăria Capitalei și-a promovat proiectele de infrastructură la Expo Real München

spot_img

Primăria Municipiului București a prezentat la târgul imobiliar Expo Real München oportunitățile de investiții în parteneriat public-privat, printre care construirea în zona centrală a trei parcaje subterane, construirea viitorului patinoar și a Arenei Multifuncționale, potrivit unui comunicat de presă al Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germane (AHK România).

De asemenea, au fost prezentate proiecte de infrastructură care sunt în curs de realizare sau urmează a fi implementate, oferindu-se astfel posibilitatea viitorilor investitori de a dezvolta proiecte în zonele astfel viabilizate.

Expo Real, cel mai mare târg european pentru proiecte și investiții imobiliare, a avut loc luni până miercuri în capitala Bavariei.

AHK România a organizat standul comun al României la această expoziție. În programul de conferințe al târgului, a fost inclusă și tema ”România ca destinație investițională”. ”Ne-am dorit ca, prin intermediul acesteia, să trezim interesul investitorilor străini pentru piața românească”, se arată în comunicatul citat.

Reprezentanții companiilor Raiffeisen Evolution și Immofinanz Group au transmis o imagine pozitivă asupra dinamicii pieței imobiliare din România, în special pentru segmentele retail și spații de birouri.

Șerban Țigănaș, președintele Ordinului Arhitecților din România, a subliniat calitatea în creștere a construcțiilor pe piața internă. ”Țigănaș a subliniat importanța sprijinului oferit de autoritățile locale prin acordarea de facilități fiscale investitorilor străini și prin simplificarea procedurilor de obținere a autorizațiilor necesare. Astfel de măsuri sunt necesare pentru atragerea de capital străin în diferitele orașe și regiuni ale țării”, se mai arată în comunicatul citat.

AHK România este reprezentanţa oficială a economiei germane din România, fiind cea mai mare cameră de comerţ bilaterală din România.

Vlad Bârleanu