12.4 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 22:55

Prietenul lui Vladimir Putin, Gerhard Schroeder, amenințat cu o bombă

spot_img

Fostul cancelar al Germaniei are o funcție importantă în lanțul Gazprom

Schroeder_putin

Petrecerea organizată pentru cea de-a 70-a aniversare a fostului cancelar german, Gerhard Schroeder, a fost perturbată de o alertă cu bombă. Gerhard Schroeder, aflat de foarte mulți ani în boardul companiei rusești Gazprom, împreună cu ambasadorul rus în Germania şi alţi invitaţi de seamă, a fost evacuat dintr-un hotel din apropiere de Frankfurt, unde avea loc petrecerea.

Alerta a fost dată după ce o persoană rămasă neidentificată a sunat la recepţia hotelului şi a avertizat că un eveniment fatal va avea loc acolo în acea seară. Poliţia a sosit imediat la faţa locului, întreg hotelul a fost evacuat şi o echipă de genişti a verificat clădirea.

O oră mai târziu, invitaţii la petrecerea fostului cancelar german au putut reveni în sală, pentru că nu a fost descoperit nimic suspect.

Gerhard Schroeder a împlinit 70 de ani pe 7 aprilie, iar la sfârşitul lunii trecute a avut parte de o petrecere fastuoasă şi la Sankt-Petersburg, în Rusia, unde a venit şi preşedintele Vladimir Putin. El a intrat în boardul de conducere al Gazprom după ce a pierdut alegerile din 2005.

Emanuel Stan