25.2 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 18:40
No menu items!

Prietenul lui Marcel Opriș, protejatul lui Traian Băsescu, ia 1,5 milioane euro pe un contract de la Consiliul Concurenței

spot_img

Firma lui Dumitru Nicolau, Quality Business Solutions, furnizează produse software și hardware

Opris_Onaca_SZ

Consiliul Concurenței plătește 1 milion de euro firmei patronate de bunul prieten al generalului Marcel Opriș, șeful Serviciului de Telecomunicații Speciale, protejatul lui Traian Băsescu.

Consiliul Concurenței a acordat un contract pentru implementarea unui sistem informatic integrat interoperabil cu baze de date ale administrației centrale pentru asigurarea monitorizării mediului concurențial. Fericitul câștigător este Dumitru Nicolau, prin firma Quality Business Solutions SRL, celebră pentru contractele primite de la Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS).

Firma lui Nicolau trebuie să furnizeze echipamente și licențe, platforma hardware și software (programe de operare și software standard) pentru integrarea serviciilor din cadrul Consiliului Concurenței ce corespund principiilor interoperabilității. De asemenea, potrivit contractului, Quality Business Solutions va furniza o aplicație software complexă care să asigure gestionarea serviciilor oferite de Consiliului Concurenței, atât pentru persoane fizice cât și pentru mediul de afaceri sau alte instituții publice. Contractul acordat în 23 iunie, are o valoare de 5.240.123 lei, respectiv 6.497.752, cu TVA inclus (aproape 1,5 milioane euro).

Firma lui Dumitru Octavian Nicolau, Quality Business Solutions, este abonată la contractele cu statul, în special cu STS, condus de veșnicul director Marcel Opriș, protejatul lui Traian Băsescu. Generalul Opriș a recunoscut presei că este bun prieten cu Dumitru Nicolau. De altfel, potrivit unei declarații de avere a șefului STS, soția sa, Camelia Opriș a fost angajata firmei Omnivision Consultanță SRL, patronată de soția lui Dumitru Nicolau, Adriana Iuliana Nicolau.

Andi Topală