17.4 C
București
marți, 3 octombrie 2023 - 12:53
No menu items!

Prietenii lui Onțanu construiesc în sectorul 2 un parc de 11 milioane de euro

spot_img

Firma care sponsorizează o fundației a primăriei va executa lucrarea

Ontanu_parc Plumbuita

Primăria Sectorului 2, condusă de Neculai Onțanu, va plăti 11 milioane de euro pentru construirea unui parc de agrement în zona Tei-Plumbuita.

Firma care va realiza această lucrare este una de casă a primăriei, fiind client obișnuit al proiectelor de reabilitare termică a blocurilor din sectorul 2. Mi mult decât atât, societatea este unul dintre sponsorii unei fundații a Primăriei Sectorului 2.

Romco System SRL, firmă care are ca principal obiect de activitate „fabricarea articolelor din material plastic pentru construcții (în special termopane)”, a câștigat acest contract în valoare de 48.866.642, inclusiv TVA (11 milioane de euro), bani ce provin din fonduri europene, respectiv „Programul Operațional Regional 2007 – 2013, Axa prioritară 5 – Dezvoltarea durabilă și promovarea turismului, Domeniul de intervenție 5.2 – Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale și creșterii calității serviciilor turistice”.

Potrivit anunțului de atribuire a licitației, „scopul contractului ce face obiectul procedurii de atribuire este reprezentat de execuția lucrșrilor privind construirea unui parc de agrement pe domeniul administrat de Primaria Sectorului 2, constând din furnizare, lucrări de fundații, motaj și punere în funcțiune instalații/echipamente de agrement, lucrări de rețele electrice, branșamente apă și canal, alei pietonale, obiecte sanitare, iluminat, spații verzi”. Primăria Sectorului 2 mai precizează că „valoarea estimată fără TVA este de 48.801.675 lei din care 46.416.993 lei reprezintă valoarea lucrărilor fără cota de diverse și neprevăzute, iar suma de 2.384.681 lei reprezintă cheltuielile diverse și neprevăzute, respectiv 5,1% din valoarea de referință”.

Romco System SRL este deținută de Dragoș Cristian Răduț, care mai are controlează și alte firme din domeniul contrucțiilor. Societatea este, alături de firma de salubrizare de casă a sectorului 2, Supercom, sponsor al fundației primăriei lui Neculai Onțanu, „Foișorul de Foc – Voluntariat și Parteneriat pentru Viață”. Președintele fondator este generalul (r) Constantin Apetroaie, fost expert pe probleme de analiză de intelligence în cadrul Directiei Generale de Informații a Apărării (DGIA), trecut în rezervă în 2010. Presa notează că Apetroaie ar fi fost și vicepreședinte al UNPR București, organizație condusă de Neculai Onțanu.