10.1 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 4:01

Pricopie: Şcolile ar putea să raporteze lunar, pe internet, situaţia absenţelor

spot_img

Pricopie: Şcolile ar putea să raporteze lunar, pe internet, situaţia absenţelor
foto: lideruldeopinie.ro

Unităţile de învăţământ ar putea să raporteze lunar, pe internet, situaţia absenţelor, începând cu anul şcolar 2013-2014, a spus marţi ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.

“Este un lucru grav când un copil nu vine la şcoală. Eram în SUA, am lipsit trei zile pentru că am fost bolnav şi au sunat să mă întrebe de ce lipsesc. Dacă în SUA o facultate sună după student, de ce în România şcoala să nu fie interesată de ce se întâmplă cu elevii. De aceea, voi încerca să avem raportarea lunară a absenţelor, pe fiecare şcoală, pe internet, începând cu anul şcolar 2013-2014”, a spus ministrul Remus Pricopie, cu ocazia lansării studiului naţional cu tema “Toţi copiii la şcoală până în 2015: iniţiativă globală privind copiii în afara sistemului de educaţie”.

Ministrul a adăugat că şcoala trebuie să acorde importanţă problemei absenţelor și problemei dialogului cu părinţii.

“Poate este nevoie să facem educaţia părinţilor pentru controlul riguros al copiilor”, a mai spus Remus Pricopie.

Ministrul a adăugat că România are o strategie privind abandonul şcolar din perioada 2008 – 2009, dar are obligaţia să elaboreze un document nou, altfel nu pot fi accesate fonduri structurale pentru perioada 2014 – 2020.

“Fondurile structurale 2014 – 2020 sunt pentru reducerea abandonului şcolar şi formarea continuă, dar, din păcate, la formarea continuă avem participare la proiecte de numai doi la sută”, a precizat Pricopie.

Lucian Mera