13.6 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 13:12

Pricomigdale cu cremă de ciocolată

spot_img

Motto: “Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)

pricomigdale_ciocolata

Ingrediente:

  • 90 gr migdale,
  • 150 gr zahar pudră,
  • 20 gr zahăr tos,
  • 3 albușuri,
  • 100 gr unt,
  • 80 gr ciocolată cu lapte,
  • esență de rom.

Mod de preparare:

Albușurile se lasă la temperatura camerei pentru câteva ore. Vasul în care urmează a se bate albușurile trebuie să fie perfect curat și uscat, iar albușurile să nu conțină nicio urmă de gălbenuș.

Peste albușuri se presară puțină sare și, cu un mixer de bucătărie sau cu un tel, se bat până ce compoziția crește în volum. Se adaugă zahărul tos și se bate în continuare până când capătă astfel o culoare alb-lucios.

Separat, migdalele se mărunțesc în tocător sau în robot. Se amestecă cu zahărul pudră și se cerne de 2-3 ori.

pricomigdale1

Lingură cu lingură, se toarnă făina de migdale peste albușul spumă și se amestecă cu o spatulă sau cu o lingură de lemn. Amestecați după fiecare lingură de făină.

Nu folosiți mixer, pentru că astfel compoziția se lasă si nu vor mai fi pufoase la coacere.

Pentru a le colora, folosiți coloranți naturali praf, și nu lichizi; cei lichizi vor înmuia compoziția.

Se toarnă pricomigdalele peste  forme sau se fac cercuri cu diametrul de 3 cm pe hârtia de copt și se toarnă compoziția cu un posh, deasupra acestora. Se lasă la temperatura  camerei timp de 1 oră, până când, la o simplă și ușoară atingere cu buricul degetului, nu se lipește. Atunci sunt pregătite de coacere.

pricomigdale2

Se încălzește cuptorul la 150 grade și se coc pricomigdalele pentru 12 minute. După coacere, se lasă să se răcească, apoi se desfac din forme sau de pe hârtia de copt.

Ciocolata se topește la bain marie, amestecând din când în când până când nu mai conține bulgări de ciocolată, apoi se lasă să se răcească. Când a ajuns la temperatura camerei se amestecă cu untul și cu esența de rom.

Cu un posh, se umplu pricomigdalele și se dau la rece pentru 1 oră.

pricomigdale3

Opțional, le puteți pudra cu puțină cacao sau cu zahăr pudră.

pricomigdale4

Savurați cu plăcere!

Nicoleta Popa