marți, 2 iunie 2020 - 17:48

Pricomigdale cu cacao

Orban îi atacă dur pe opozanții vaccinării: Sunt plătiți să spună absurdități și aberații

Premierul Ludovic Orban a declarat, marți, că este un susținător al vaccinării, iar cei care se opun spun numai ”absurdități” și „aberații” fiind finanțați...

Ministrul Economiei: Dacă scad infectările, din 15 iunie deschidem mall-urile, fără cinematografe şi locuri de joacă

Guvernul va deschide mall-urile începând din data de 15 iunie, în cazul în care până la această dată numărul persoanelor infectate va scădea, a...

Suceava și alte 11 județe, niciun caz nou de infecție în 24 de ore

În 12 judeţe, printre care se numără şi Suceava, bilanţul noilor cazuri nu a mai crescut comparativ cu ziua precedentă. Potrivit Grupului de Comunicare...

Cât de diferit e litoralul după pandemie. Fotoreportaj de la malul mării (Presă)

Redeschiderea teraselor și a plajelor a coincis cu Ziua Copilului, zi liberă legală pentru angajații la stat, astfel că stațiunea Mamaia, faleza Cazinoului, Portul...

Motto: “Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)

pricomigdale_cacao

Ingrediente:

  • 50 gr migdale,
  • 80 gr zahăr pudră,
  • 20 gr zahăr tos,
  • 2 albușuri,
  • 20 gr cacao,
  • sare.

Mod de preparare:

Migdalele  se mărunțesc, cu ajutorul unui robot de bucătărie sau al unui tocător. Se amestecă cu zahărul pudră și cu cacao, iar compoziția rezultată se cerne de 2-3 ori. Eventual, se mai poate trece pentru 30 secunde prin robot.

pricomigdale_cacao1

Albușurile se lasă la temperatura camerei pentru câteva ore. Vasul în care urmează a se bate albușurile trebuie să fie perfect curat și uscat, iar albușurile să nu conțină nicio urmă de gălbenuș.

Peste albușuri se presară puțină sare și, cu un mixer de bucătărie sau cu un tel, se bat până ce cresc în volum. Se adaugă zahărul tos și se bat în continuare, până capătă culoarea alb lucios.

Lingură cu lingură se toarnă făina de migdale peste albușurile bătute spumă și se amestecă cu o spatulă sau cu o lingură din lemn. Amestecați după fiecare lingură de făină.

Se toarnă pricomigdalele peste  forme ori se fac cercuri de 3 cm diametru  pe hârtia de copt și se toarnă compoziția, cu un posh, deasupra acestora. Se lasă la temperatura  camerei timp de 1 oră, până când, la o simplă și ușoară atingere cu buricul degetului, nu se lipește. Atunci sunt pregătite de coacere.

pricomigdale_cacao2

Se încălzește cuptorul la 150 grade și se coc pricomigdalele pentru 12 minute. După coacere, se lasă să se răcească, apoi se desfac din forme sau de pe hârtia de copt.

După răcire, se umplu pricomigdalele cu cremă și se lasă timp de 1 oră la figider.

pricomigdale3

Savurați cu plăcere!

Nicoleta Popa

Sălile de fitness ar putea fi redeschise din 15 iunie. Care sunt condițiile

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, speră ca începând cu 15 iunie măsurile restrictive cauzate de epidemia de coronavirus să se relaxeze şi sălile...

Japonia a aprobat un nou test PCR, pe bază de salivă

Guvernul Japoniei a aprobat marţi utilizarea unui nou tip de teste PCR, pe baza mostrelor de salivă prelevate de la pacienţi, cu care speră...

Secretar de stat în Ministerul Sănătății: Am trecut de vârful pandemiei, suntem pe curba descendentă

Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a declarat la Digi24 că cifrele oficiale privind evoluția pandemiei în România arată că am trecut...

Rusia și China, implicate, prin propagandă, în protestele violente din SUA (Politico)

Rusia și China inundă social media cu conținut care vizează tulburările și violența în curs de desfășurare în Statele Unite, potrivit unei analize a...

Rusia testează pe militari un vaccin împotriva COVID-19

Ministerul Apărării din Rusia a anunţat marţi că va începe testele clinice pentru un vaccin împotriva COVID-19 pe un grup de 50 de militari...