sâmbătă, 28 noiembrie 2020 - 8:02

Pricomigdale cu cacao

Instanța decide repunerea în funcție și plata salariilor fostului șef Secție ATI de la Spitalul Universitar, Adriana Nica

Tribunalul București a decis că demiterea Adrianei Nica de la șefia secției ATI II din spitalul Universitar de Urgență a fost abuzivă, astfel că...

Crinuța Dumitrean, condamnată la peste șase ani de închisoare pentru retrocedările semnate lui Horia Simu

Crinuţa Dumitrean, fostă şefă a Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), a fost condamnată vineri de Curtea de Apel Bucureşti la 6 ani şi...

Lucian Duță, șase ani de închisoare și confiscarea conturilor din Elveția, pentru contractele semnate ca șef al CNAS

Fostul preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) Lucian Duţă a fost condamnat, vineri, de Tribunalul Bucureşti, la şase ani de închisoare...

Germania îndeamnă statele UE să închidă pârtiile de schi pentru a ține sub control coronavirusul

Pe măsură ce se apropie sezonul de sărbătorilor de iarnă, relațiile europene se tensionează pe tema schiului. Germania solicită o abordare coordonată la nivelul...

Motto: “Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)

pricomigdale_cacao

Ingrediente:

  • 50 gr migdale,
  • 80 gr zahăr pudră,
  • 20 gr zahăr tos,
  • 2 albușuri,
  • 20 gr cacao,
  • sare.

Mod de preparare:

Migdalele  se mărunțesc, cu ajutorul unui robot de bucătărie sau al unui tocător. Se amestecă cu zahărul pudră și cu cacao, iar compoziția rezultată se cerne de 2-3 ori. Eventual, se mai poate trece pentru 30 secunde prin robot.

pricomigdale_cacao1

Albușurile se lasă la temperatura camerei pentru câteva ore. Vasul în care urmează a se bate albușurile trebuie să fie perfect curat și uscat, iar albușurile să nu conțină nicio urmă de gălbenuș.

Peste albușuri se presară puțină sare și, cu un mixer de bucătărie sau cu un tel, se bat până ce cresc în volum. Se adaugă zahărul tos și se bat în continuare, până capătă culoarea alb lucios.

Lingură cu lingură se toarnă făina de migdale peste albușurile bătute spumă și se amestecă cu o spatulă sau cu o lingură din lemn. Amestecați după fiecare lingură de făină.

Se toarnă pricomigdalele peste  forme ori se fac cercuri de 3 cm diametru  pe hârtia de copt și se toarnă compoziția, cu un posh, deasupra acestora. Se lasă la temperatura  camerei timp de 1 oră, până când, la o simplă și ușoară atingere cu buricul degetului, nu se lipește. Atunci sunt pregătite de coacere.

pricomigdale_cacao2

Se încălzește cuptorul la 150 grade și se coc pricomigdalele pentru 12 minute. După coacere, se lasă să se răcească, apoi se desfac din forme sau de pe hârtia de copt.

După răcire, se umplu pricomigdalele cu cremă și se lasă timp de 1 oră la figider.

pricomigdale3

Savurați cu plăcere!

Nicoleta Popa

Pârtii deschise și zeci de mii de turiști așteptați la ski pe Vala Prahovei

Minivacanţa de 1 Decembrie şi sărbătoarea Sfântului Andrei, vor umple Valea Prahovei de turişti, care vor avea voie să meargă în drumeţii pe munte,...

Pelerinajul de Sfântul Andrei, interzis în continuare de judecătorii constănțeni

Judecătorii Tribunalului Constanţa au respins, vineri, ca fiind inadmisibilă, cererea Arhiepiscopiei Tomisului de emitere a unei ordonanţe preşedinţiale pentru desfăşurarea, pe 30 noiembrie, a...

Constanța, dovada vie că restricțiile sunt de formă. În carantină, numărul infectărilor nu scade

Una dintre localitățile aglomerate în care s-a instituit carantina arată ca în orice altă zi normală, în care nu sunt impuse restricții suplimentare. Aceasta...

Iohannis, contrazis de Bruxelles. Numărul infectărilor nu va scădea până la sfârșitul anului

Garanțiile oferite cu un optimism debordant de președintele Klaus Iohannis în privința evoluției epidemiologice până la sfârștiul anului sunt contrazise de date oficiale ale...

Fostul șef al DGIPI anunță că dosarul său a rămas fără obiect

Fostul șef al DGIPI, Gelu Oltean, explică, pe blogul personal, că dosarul în care a fost arestat nu mai are obiectul infracțiunii de care...