25.7 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 15:58
No menu items!

PREZIDENȚIALE în Ucraina: Dificultățile în desfășurarea scrutinului în regiunile Donețk și Lugansk nu vor influența rezultatul general

spot_img

 Turcinov : „Cozi sunt la secții de votare la Kiev și în întreaga Ucraină”

 Olexandr Turcinov,

Dificultățile în desfășurarea alegerilor prezidențiale în regiunile Donețk și Lugansk nu vor influența rezultatul general al scrutinului, a declarat președintele interimar ucrainean Oleksandr Turcinov jurnaliștilor prezenți la secția în care a votat la Kiev, informează agenția de presă ITAR-TASS.

„Teroriștii sub conducerea Federației Ruse fac totul pentru a împiedica alegerile în aceste regiuni (Donețk și Lugansk), dar mii de birouri și-au deschis astăzi ușile în țară, în pofida amenințărilor și tentativelor de acțiuni teroriste în multe orașe din Donețk și Lugansk”, a afirmat Turcinov, care a stat la coadă 40 de minute înainte de a vota la Kiev, conform Interfax.

Turcinov a recunoscut că se observă o situație dificilă în marile orașe din cele două regiuni care se confruntă cu o insurecție separatistă.

„Dar chiar și în aceste regiuni vor avea loc alegeri, evident, nu în toate orașele.Oricum, aceasta nu va afecta rezultatul scrutinului și voința majorității populației, dintre care cea mai mare parte poate să-și exercite dreptul de vot și să aleagă candidatul în care are încredere și de care își leagă viitorul „, a afirmat președintele interimar, remarcând o prezență ridicată.

„Cozi sunt la secții de votare la Kiev și în întreaga Ucraină”, a mai constatat el.

Fostul premier ucrainean Iulia Timoșenko, lidera formațiunii Batkivșcina, creditată cu 6% din intențiile de vot în sondaje, a votat duminică în orașul său natal Dniepropetrovsk, împreună cu fiica și soțul său.

În primele ore de la deschiderea secțiilor de votare, cea mai ridicată prezență la vot s-a înregistrat în regiunea Kiev — 22,49% și în regiunea Kirovograd — 22,12%, conform datelor preliminare ale Comisiei electorale centrale de la Kiev. Cea mai scăzută participare la vot este raportată în regiunea Donețk, unde până la orele amiezii au votat 5,48% din alegători. Date referitoare la participarea în alegeri în regiunea Lugansk nu sunt pentru moment, potrivit ITAR-TASS.

C.A.