1.9 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 23:04
No menu items!

PREZIDENȚIALE 2014. Votarea la secția din Gara de Nord din Capitală, blocată trei ore

spot_img

Listele suplimentare și declarațiile pe proprie răspundere s-au epuizat de la 14.15

coada-vot-gara

Zeci de alegători din provincie aflaţi duminică în Bucureşti au fost nevoiţi să aştepte aproximativ trei ore suplimentarea listelor de votare de la secţia 86 de lângă Gara de Nord, acestea fiind primite recent de la biroul electoral de sector.

Mai multe persoane aflate în trecere prin Bucureşti nu au putut vota în Gara de Nord, la secţia 86, din cauza numărului mic de liste suplimentare.

Preşedintele secţiei, Mariana Stoian, a declarat duminică pentru MEDIAFAX că, iniţial, unitatea a avut la dispoziţie 70 de liste suplimentare şi 70 de declaraţii, dar că acestea s-au terminat repede.

Aceasta a arătat că secţia a fost nevoită să oprească votarea pentru cei care nu sunt din Bucureşti în jurul orei 14.15, timp de aproximativ o jumătate de oră, în care au fost fotocopiate alte aproximativ 230 de declaraţii şi liste suplimentare.

Ulterior, nu s-au putut face copii xerox, astfel că, după ce s-au terminat listele şi declaraţiile existente, secţia a fost pusă în situaţia de a opri din nou procesul de votare în cazul celor care nu sunt din Bucureşti. În total, procesul de votare a fost oprit aproximativ trei ore.