miercuri, 25 noiembrie 2020 - 22:35

PREZIDENȚIALE 2014. Românii din diaspora stau la cozi uriașe pentru a vota. GALERII FOTO. VIDEO

IPS Teodosie, scrisoare dură pentru premierul Orban: Ne veți bate, amenda, aresta pe cei ce vom merge și ne vom ruga la Peștera Sfântului...

ÎPS Teodosie i-a transmis premierului Orban că ”nu va îngădui” ca instituțiile Statului să ”calce în picioare dreptul de a-l cinsti pe Sfântul Apostol...

Mutația care poate „a făcut pandemia”: Virusul a infectat Italia mai ușor decât varianta originală detectată în Wuhan

Noi cercetări sugerează că o mutație a coronavirusului la începutul pandemiei a ajutat-o ​​să se răspândească mai ușor și a făcut mai dificilă oprirea,...

Fost șef la Pfizer spune ca pandemia s-a sfârșit iar Vaccinul este inutil. Interviul său a fost interzis

Dr. Mike Yeadon susține că guvernul britanic folosește sfaturile științifice într-un mod „letal de incompetent”. Yeadon este catalogat drept un corona-sceptic, iar YouTube a...

A murit legendarul Diego Maradona

Fostul mare fotbalist argentinian Diego Maradona a încetat din viaţă miercuri, la vârsta de 60 de ani, în urma unui stop cardiac, în locuinţa...

 Secțiile de votare s-au deschis la ora 7.00 și se închid la ora 21.00

IMG-20141116-WA006

Mii de români stau la coadă, duminică dimineaţă, în faţa secţiilor de votare din mai multe oraşe europene pentru a putea vota în turul doi al prezidenţialelor.

UPDATE

Câteva sute de persoane aşteaptă la rând, duminică dimineaţă, la cele patru secţii de votare din Chişinău, cozile (foto/deschide.md.ro) formându-se încă din jurul orei 5.00, cu două ore înainte de începerea votului pentru alegerea preşedintelui României.

Sute de români s-au prezentat la cele patru secţii de votare din Chişinău (două la Consulat şi câte una la Ambasadă şi la ICR) încă de la ora 5.00 dimineaţa, cu două ore înainte de deschiderea urnelor, la ora locală 7.00 (aceeaşi cu ora României).

În primul tur al alegerilor prezidenţiale au votat 21.980 de cetăţeni români în Republica Moldova, doar 50 dintre buletine fiind declarate nule. Guvernul trimisese 83.607 buletine de vot, tre sferturi rămânând nefolosite. Victor Ponta, a obţinut în primul tur cele mai multe voturi în Republica Moldova, respectiv 8.202 voturi. El a fost urmat de candidatul ACL, Klaus Iohannis, cu 6.986 de voturi şi de candidatul PMP, Elena Udrea, cu 3.665 voturi.

Pentru a fi siguri că vor ajunge la urne, zeci de români stabiliţi în Europa de Vest s-au aşezat la coadă încă de sâmbătă seară.

La München, câţiva tineri s-au aşezat la rând, în faţa secţiei de votare, cu mai bine de 12 ore înainte de deschiderea urnelor, iar la Paris peste 700 de persoane stau la coadă pentru a vota. Peste 1.000 de persoane așteaptă la coadă să voteze la Stuttgart, Germania, anunță Digi 24. La Torino s-au adunat la coadă 3.000 de oameni.

Şi la secţia de votare organizată la ICR Londra, mai mulţi români au ajuns tot de sâmbătă seara. În jurul orei 9.30 aproximativ 1.000 de români se aflau deja la coadă la ICR Londra. Toți au declarațiile pe propria răspundere completate.

De asemenea, în Spania, la Alcala de Henares, de la 4.45, ora locală, sute de români stăteau la coadă în faţa secţiei de votare, potrivit Digi24.

Secțiile de votare s-au deschis la ora 7.00 și se închid la ora 21.00.

Torino: Circulaţia blocată pe trei străzi. Peste 3.000 de votanţi la coadă

Zeci de imagini cu secţiile de votare organizate la Torino au fost postate pe reţelele de socializare dinainte de ora deschiderii urnelor. Câteva sute de români care locuiesc în partea de nord a Italiei s-au aşezat pe patru rânduri la coadă, formând coloane pe jumătate de kilometru chiar înainte de ora 7.00, ora oficială pentru deschiderea secţiilor de votare.

Conform relatărilor de la faţa locului, peste 160 de români votaseră deja în primele 45 de minute. La Torino au fost pregătite 7.200 de buletine de vot şi 3.000 de declaraţii pe proprie răspundere. Românii au la dispoziţie 7 cabine de vot cu tot atâtea ştampile.

Cetăţenii români din Piemonte, Liguria şi Valle d’Aosta își pot exercita dreptul de vot în 9 secţii de votare: Torino, Alessandria, Cuneo, Novara, Vercelli, Aosta, Genova, La Spezia şi Sanremo. Pentru Torino funcţionează două iniţiative ce-şi propun să îmbunătăţească procesul de vot: Torino votează inteligent şi Ceaşca de democraţie.

În Italia trăiesc cei mai mulţi români din dispora, respectiv aproximativ 993.000, potrivit datelor MAE, dar numărul lor a scăzut în ultimii ani. În consecinţă, Ministerul de Externe a decis ca la alegerile prezidenţiale de anul acesta să reducă, faţă de 2009, numărul secţiilor de votare, de la 55 la 51.

Publicaţia La Stampa a scris, pe 3 noiembrie, că scrutinul prezidenţial din România a generat tensiuni la Consulatul român din Torino, unde au existat doar trei secţii de votare pentru aproximativ 50.000 de persoane, iar oamenii au stat ore în şir la coadă.

Mii de români la cozi în faţa secţiilor de votare din Paris, München, Viena și Dublin

La Paris, unde sunt amenajate două secţii de votare, la deschiderea secţiilor sute de oameni erau deja la coadă.

Alexandru Urdaş, coordonator al Ligii Studenţilor din Franţa, aflat la Paris, a declarat că în faţa secţiilor de votare s-au format două cozi, la una dintre acestea aflându-se aproximativ 800 de oameni, iar la cealaltă peste 1.000 de persoane.

Situaţia de la Paris nu este singulară, mii de români stând la cozi şi în faţa secţiilor de votare din München (foto), Berlin, Viena sau Dublin (foto).

De asemenea, în Spania, la Alcala de Henares, de la 4.45, ora locală, sute de români stăteau la coadă în faţa secţiei de votare, potrivit Digi24.

 

Actrița Sharon Stone, cooptată ca expert în boli infecțioase de echipa Biden

Actriţa americană Sharon Stone, care sprijină de mulţi ani acţiunile de combatere a bolilor infecţioase şi cercetările medicale împotriva maladiei SIDA, a anunţat că...

Iohannis: Nu voi promova carantina la nivel național după alegerile parlamentare

Preşedintele Klaus Iohannis a dat asigurări, miercuri, în cadrul conferinței sale de presă de la ora 18.00, că nu intenţionează să promoveze instituirea unei...

Pelerinajul de Sfântul Andrei, interzis și prin hotărârea instanței

Tribunalul Constanța a respins miercuri cererea Arhiepiscopului Teodosie al Tomisului de anulare a deciziei prin care Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța a...

Firma de consultanță secretă care a devenit Cabinetul Biden „în așteptare” (Politico)

WestExec Advisors, care arată acum ca un „guvern în așteptare” pentru următoarea administrație, a fost fondată în 2017. Site-ul web pentru consilierii WestExec include...

Evoluția epidemiei de COVID în România cu și fără lockdown. GRAFICE

Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) prezintă pentru fiecare țară din Uniunea Europeană și pentru Marea Britanie, într-un raport publicat în...