9 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 13:35
No menu items!

PREZIDENȚIALE 2014: Numărul cabinelor de vot ar putea fi suplimentat la turul II

spot_img

Victor Ponta a anunţat că ambasadorii şi consulii României, precum şi preşedinţii secţilor de votare din Franţa, Germania, Marea Britanie, Austria şi Republica Moldova vor fi convocaţi vineri la Bucureşti

Românii din Italia votează pentru alegerile parlamentare din România

Numărul cabinelor de vot ar putea fi suplimentat pentru turul II al alegerilor prezidenţiale, iar declaraţia pe propria răspundere pentru persoanele care votează în alte localităţi decât cele de domiciliu va putea fi descărcată online, persoanele în cauză trebuind doar să o semneze în secţie.

Premierul Victor Ponta, a anunțat, luni, la Ministerul Afacerilor Externe (MAE), că măsurile vor fi dispuse marţi de Biroul Electoral Central (BEC) şi vor viza eventuala creştere a numărului cabinelor de vot şi suplimentarea personalului din secţiile de vot şi consulate.

Șeful Executivului a mai precizat că ambasadorii şi consulii României, precum şi preşedinţii secţilor de votare din Franţa, Germania, Marea Britanie, Austria şi Republica Moldova vor fi convocaţi vineri la Bucureşti, pentru un instructaj legat de noile decizii ale BEC.

Până vineri, i-am cerut ministrului (de externe n.r.) şi echipei de conducere ca, dacă se constată – şi cred că se vor constata activităţi necorespunzătoare – să îi înlocuiască imediat pe preşedinţii secţiilor de vot şi să asigure tot personalul necesar pentru ca ceea ce nu a funcţionat ieri să funcţioneze ireproşabil în ziua de 16. De asemenea, vom pune la dispoziţia Ministerului Afacerilor Externe tot ce au nevoie logistic şi financiar pentru ca activitatea în aceste secţii de vot să poată suplini lipsa reprezentanţilor partidelor politice care, conform legii, ar trebui să fie acolo.

Victor Ponta
premier

Pe 16 seara, dacă va exista un singur cetăţean român în diaspora care vrea să voteze şi nu poate, da, toată echipa de conducere îşi va asuma reponsabilitatea. Însă eu cred că în urma măsurilor pe care BEC le poate dispune, mâine, vom avea în 16 noiembrie un vot, ca şi în Romania, de altfel, fără niciun fel de probleme“, a mai spus Ponta.

Românii din străinătate au ieşit, duminică, în număr record la vot, însă în mai multe capitale europene cozile au fost uriaşe, iar oamenii au protestat faţă de închiderea porţilor în faţa celor care nu au mai putut vota.