3.1 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 17:22
No menu items!

PREZIDENȚIALE 2014. Mai multe secţii din ţară au cerut suplimentarea buletinelor de vot

spot_img

15 secții de votare din Cluj, dar și o secție din Poiana Brașov au cerut mai multe buletine de vot și autocolante

alegeri-prezidentiale

Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Cluj a suplimentat, duminică, numărul buletinelor de vot şi al autocolantelor la 15 secţii de votare din Cluj-Napoca, unde se epuizaseră din cauza numărului mare de alegători prezenţi la scrutin, în special studenţi.

Am fost nevoiţi să suplimentăm numărul buletinelor de vot şi al autocolantelor la 15 secţii din Cluj-Napoca unde au votat în special studenţii şi aparţinătorii persoanelor internate în spitale şi unde acestea s-au epuizat. Fiecare secţie de votare a primit, iniţial, cu 10 la sută mai multe buletine de vot decât numărul alegătorilor înscrişi în listele electorale permanente, dar, cu toate acestea, numărul a trebuit suplimentat. Au fost aduse buletine de vot şi autocolante de la secţiile unde nu s-a înregistrat un număr ridicat de votanţi. De asemenea, mai multe secţii au cerut suplimentarea formularelor de liste suplimentare şi a declaraţiilor pe proprie răspundere date de alegători din alte localităţi. La ora 16.00, în județul Cluj se înregistrau aproape 30.000 de alegători care au votat pe listele suplimentare.

Monica Trofin
președinte, Biroul Electoral Județean Cluj

Și reprezentanţii secţiei de votare din staţiunea Poiana Braşov au cerut Biroului Electoral Judeţean suplimentarea numărului buletinelor de vot, după ce acestea s-au epuizat în jurul orei 16.30.

La ora 16.30, reprezentanţii Secţiei nr. 43, din staţiunea Poiana Braşov, au anunţat că mai au doar 80 de buletine de vot din cele 500 primite. În urma solicitării au mai fost trimise încă 400 de buletine de vot de la secţia nr. 8 de pe strada Castelului, din Braşov. S-a constatat că, într-adevăr, era un aflux de alegători, în principal turişti.

Claudiu Petra
purtător de cuvânt, Biroului Electoral Judeţean Braşov