1.4 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 10:43
No menu items!

PREZIDENȚIALE 2014. Daniel Constantin: Se vrea blocarea secțiilor de votare în diaspora

spot_img

Vicepremierul spune că, potrivit unor informații, secțiile din străinătate vor fi blocate de alegători care vor veni după ora 16

Daniel Constantin_alegeri_SZ

Preşedintele PC, Daniel Constantin, a avertizat, duminică, la Piteşti, că există informaţii potrivit cărora s-ar intenţiona ca mulţi alegători din străinătate să iasă la vot după ora 16.00, pentru a bloca secţiile de votare.

„Din păcate, mai sunt şi alte elemente care au încercat să deturneze ceea ce s-a întâmplat în diaspora şi cred că încearcă în continuare. Cred că nu o să le reuşească, românii or să voteze toţi cei care şi-au dorit, chiar dacă sunt semnale că mulţi doresc ca după ora 16,00 să vină la vot în străinătate, să blocheze secţiile”, a declarat Constantin.

El s-a pronunţat în favoarea asigurării dreptului de vot pentru toţi cetăţenii români, indiferent dacă se află în ţară sau în străinătate.

„Cu toţii ne dorim ca toţi români, indiferent unde sunt, să voteze. Este un drept constituţional, pe care şi l-au câştigat în 1989 şi vreau să şi-l exercite cât mai mulţi dintre aceştia. (…) Cred că vor vota toţi care vor fi în faţa secţiilor în această zi şi vom avea un preşedinte mai mult decât legitim după această seară”, a spus vicepremierul, potrivit Agerpres.