miercuri, 2 decembrie 2020 - 21:40

PREZIDENȚIALE 2014. Cum au votat politicienii

Intermediarii uriașei afaceri Microsoft cu statul român au scăpat de procesul penal. Spălarea de bani s-a prescris

Curtea de Apel Bucureşti a decis definitiv, miercuri, încetarea procesului penal împotriva omului de afaceri Claudiu Florică şi a fostului jucător de tenis Dinu...

Enigma dispariției totemului din deșertul Utah a fost elucidată: patru bărbați l-au demontat și l-au cărat cu o roabă (VIDEO)

Circumstanţele în care un misterios obelisc metalic a apărut în deşertul Utah nu sunt deocamdată clare, însă recenta sa dispariţie pare să fi fost...

ONU recunoaște oficial proprietățile medicinale ale canabisului. OMS va studia efectele terapeutice, dar și controversele dependenței

ONU a recunoscut, miercuri, proprietățile medicinale ale canabisului într-un vot la Viena al Comisiei pentru stupefiante, organul executiv pentru politica de droguri a Națiunilor...

Oficial al Ministerului Sănătății: Vaccinarea generală a românilor, cel mai devreme în primăvara lui 2021

Vaccinarea întregii populaţii împotriva virusului SARS-CoV-2 va începe, cel mai devreme, în primăvara anului 2021, a declarat miercuri secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii,...

Majoritatea politicienilor, printre ei și miniștri Cabinetului Ponta, s-au prezentat la urne încă de la primele ore ale zilei

Zgonea_SZ

MIRCEA DUȘA. Ministrul apărării a votat, duminică dimineaţă, la Colegiul Național Mihai Eminescu, din municipiul Topliţa. Duşa a declarat, la ieşirea de la urne, că a votat pentru o Românie puternică, în care fiecare cetățean să poată trăi decent. “Am votat pentru o Românie puternică, în care să se termine cu războaiele politice, pentru o Românie stabilă economic, cu un sistem de securitate puternic, în care fiecare cetățean, fie vârstnic, fie tânăr, să poată trăi decent”. Totodată, Mircea Duşa a spus că a votat pentru o Românie puternică, în care fiecare cetățean să poată trăi decent.

AURELIA CRISTEA. Ministrul delegat pentru dialog social a votat, duminică, pentru un președinte tânăr, care își iubește țara așa cum își iubește propriii copii. Aurelia Cristea a spus, la ieşirea de la urne, că viitorul preşedinte trebuie să fie recunoscut în plan european. ”Am votat cu credința că vom avea un președinte tânăr, bun cunoscător al realităților românești, recunoscut în plan european, în ceea ce privește politica externă, și, evident, am votat cu credința că vom avea un președinte care își iubește țara așa cum își iubește propriii copii și care va avea grijă de țară așa cum are grijă de copiii săi“.

MIHNEA COSTOIU. Ministrul delegat pentru învățământ superior a declarat duminică, la Târgu-Jiu, că a votat “pentru un tânăr politician, pentru un om care e capabil să unească România și care va schimba fața României”. “Am votat pentru un tânăr politician, pentru un om care e capabil să unească România și pe români, care s-a ținut de cuvânt și sunt convins că va schimba fața României. Astăzi, am votat pentru un om care a adus un gând bun pentru foarte mulți oameni, pentru un om care a reușit să arate că se poate, un om care ne-a redat mândria de a fi români. Și sunt convins că astăzi acest om va reuși să câștige”. Costoiu a votat cu pașaportul diplomatic pe lista suplimentară, menționând la ieșirea din secția de vot că nu i-a luat mult timp să completeze cererea aferentă.

VALERIU ZGONEA. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a votat, duminică dimineaţă, la secţia 166 din Craiova. Valeriu Zgonea a declarat, la ieşirea de la urne, că a votat cu speranţa că România va avea un preşedinte care să unească şi că următorii cinci ani vor fi ani cu prosperitate. “Am votat cu speranţa că următorii cinci ani din istoria noastră ca cetăţeni români, fie că suntem în România, fie că suntem în afara graniţelor ţării, vor fi ani şi cu noroc. Am avut destul ghinion în ultimii cinci ani. Am votat cu speranţa că putem alege şi noi un preşedinte care să unească, care să aibă dialog cu toate clasele sociale, care să ştie să ne asculte, în primul rând, şi care să facă treabă pentru România şi aici, şi la Bruxelles, şi la Washington. Am votat cu speranţa că următorii cinci ani de zile vor fi ani cu prosperitate“.

VASILE BLAGA. Copreședintele ACL a votat, împreună cu soţia sa, la Colegiul Naţional “Ion Luca Caragiale” din Capitală. Blaga a declarat că a votat pentru o Românie normală, pentru România bunului-simț. Vasile Baga a mai precizat că a adresat o nouă cerere către Biroul Electoral Central (BEC) pentru prelungirea programului de votare în secțiile din străinătate. “Am votat pentru o Românie normală, nu una a minciunii, pentru România bunului-simț și am făcut-o cu foarte multă speranță. Și, de altfel, invit pe toți românii să vină astăzi la vot, pentru că își hotărăsc până la urmă viitorul. Și pentru acest drept, cel mai important drept într-o democrație, au murit oameni acum 25 de ani”, a declarat Vasile Blaga, care a adăugat că se așteaptă la o prezență numeroasă la vot.

GHEORGHE FLUTUR. Senatorul PDL a votat la secția amenajată în incinta Școlii generale nr 4 din orașul Gura Humorului. Secretarul general al PDL a declarat duminică, la ieșirea de la urne, că a votat pentru un viitor mai bun al României și pentru întoarcerea acasă a românilor care lucrează în străinătate.  “Am votat pentru viitorul mai bun al României, pentru locuri de muncă pentru tineri, pentru bunăstarea românilor, pentru întoarcerea celor care au plecat în străinătate la muncă, să lucreze acasă și pentru binele acestei țări”, a spus Gheorghe Flutur.

CONSTANTIN NIȚĂ. Ministrul economiei a votat, duminică, la o secţie de votare din Braşov. Liderul social-democraților brașoveni a declarat, la ieşirea de la urne, că a votat pentru un om dinamic care poate construi un viitor mai bun pentru România. “Am votat pentru viitorul acestei țări, pentru un om dinamic, pentru un om care poate să demonstreze că are eficiență, că are demnitate și că poate construi un viitor mai bun pentru această țară. Sunt convins că cel care va câștiga duminică va avea forța necesară să unească românii și noi să fim mândri că suntem români și în țară, și în străinătate”, a spus Niță.

EMIL BOC. Primarul municipiului Cluj-Napoca a votat la secţia 48 din Cluj-Napoca “pentru consolidarea democraţiei”. Boc a venit la secția de votare însoţit de soţia sa, Oana, şi de lideri ai PDL Cluj şi PMP Cluj. “Am votat pentru consolidarea democraţiei şi a statului de drept în România, pentru o creştere economică fundamentată pe investiţii şi locuri de muncă, am votat aşa cum cred că votează orice om de dreapta“, a afirmat Emil Boc la ieşirea de la urne. Totodată, primarul municipiului Cluj-Napoca şi-a manifestat speranţa că locuitorii Clujului vor ieşi în număr mare la urne, “dată fiind participarea civică recunoscută a clujenilor în procesul electoral, şi nu numai.

DOINA PANĂ. Ministrul delegat pentru ape și păduri a votat, duminică, la o secţie de votare din municipiul Bistriţa. Doina Pană a declarat că votul dat duminică, în turul al doilea al alegerilor prezidențiale, a fost pentru ca speranțele a 7,4 milioane de români să se împlinească. “Am votat pentru ca speranțele a 7,4 milioane de români să se împlinească. Am votat pentru o Românie mai unită și mai puternică, dar mai ales am votat pentru a susține un om pe care îl prețuiesc deosebit de mult“, a spus Doina Pană.

RALUCA TURCAN. Deputatul democrat-liberal a votat, duminică, împreună cu mai mulţi membri ACL, la o secţie de votare din Sibiu. Copreședintele ACL Sibiu, Raluca Turcan, a declarat, la ieșirea de la urne, că a votat pentru o țară ca afară. “Am votat pentru o țară ca afară. Am votat pentru ca toți copiii românilor să aibă un viitor într-o țară normală, europeană, care să prețuiască valoarea și seriozitatea. Doar un singur om, dintre cei doi rămași în cursă, poate să ducă România pe acest drum. Am votat cu speranța că politica românească poate ajunge să servească cu adevărat cetățeanul, că politica se poate face cu respect și decență”, a explicat Turcan.

KELEMEN HUNOR. Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a votat, împreună cu soţia sa, la primăria din comuna natală, Cârța. Kelemen Hunor a declarat, la ieşirea de la urne, că a votat pentru o Românie puternică, în care fiecare cetățean este respectat. “Am votat pentru o Românie puternică, în care fiecare cetățean este respectat, fiecare comunitate este respectată, unde, încet-încet, dincolo de creșterea economică, fiecare vom găsi posibilitatea de atinge dezideratele și scopurile în viața personală, în viața de familie și toți la un loc“, a explicat Kelemen Hunor.

LASZLO BORBELY. Vicepreședintele politic al UDMR a declarat duminică, la ieșirea de la urne, că indiferent de sistemul de votare trebuie să li se asigure tuturor cetățenilor dreptul la vot. Laszlo Borbely a adăugat că, din câte cunoaște, s-au luat unele măsuri pentru ca cetățenii români din diaspora să poată vota.  “Îmi pare rău că sunt cozi așa de mari. (…)Eu cred că trebuie asigurat votul pentru toată lumea, dar din câte știu s-au luat unele măsuri. Vom vedea după-amiază și seara cum se va derula votarea. În orice caz, evident, dreptul de a vota e un drept câștigat în 1989 și trebuie să se ia toate măsurile care fiecare cetățean să-și exercite dreptul de vot. (…)Eu cred că indiferent de sistemul de votare trebuie să li se asigure cetățenilor dreptul la vot”, a afirmat Laszlo Borbely, la secția de votare numărul 3 din Târgu Mureș.

ROVANA PLUMB. Ministrul muncii a votat, duminică, la secția nr 24 din Târgoviște, unde a venit cu cei doi fii. Plumb a declarat, la ieşirea de la urne, că a votat pentru un om care a demonstrate că poate să unească toţi românii, oriunde ar fi ei. ”Am votat pentru un om care s-a ținut de cuvânt și care a arătat că poate să facă dreptate pentru copii, pentru tineri, pentru părinți și pentru bunici, pentru bugetari, pentru profesori și medici, pentru pensionari. Am votat pentru un om care a demonstrat că poate să respecte, să iubească și să unească pe toți românii, oriunde ar fi ei.

ATTILA KORODI. Ministrul mediului a declarat duminică, la ieșirea de la urne, că a votat pentru o Românie democratică și a ales candidatul cu care se poate lucra pentru ca întreaga comunitate maghiară să aibă un trai mai bun. “Azi am votat pentru o Românie democratică. Din păcate, nu am avut posibilitatea de a alege cea mai bună dintre politicile oferite minorităților naționale, fiindcă amândoi candidații au omis această temă, atât în campanie cât și în program. Astfel, la vot am luat în considerare anii anteriori și am ales candidatul cu care se poate lucra pentru ca, comunitatea noastră și familiile noastre să aibă un trai mai bun”, a declarat Korodi Attila.
Ministrul mediului a votat la o secție din comuna Sânmartin.

Interpol: Crima organizată deja tranzacționează vaccinuri antiCovid

Organizaţia internaţională Interpol a transmis miercuri un mesaj de avertizare către cele 194 de ţări membre, îndemnate să se pregătească pentru acţiuni ale crimei...

Acuzat de ultraj, fiul unui expert ce lucrează la Guvern a fost angajat, la 20 de ani, consilier la Institutul de Statistică

Pus sub control judiciar după ce a dat cu mașina peste un polițist, în fața Gării de Nord, Bogdan Florin Mardale se dovedește a...

Cuscrul șefului DNA, Crin Bologa, primar PNL, condamnat definitiv la închisoare

Curtea de Apel Cluj l-a condamnat definitiv, miercuri, 2 decembrie, pe primarul oraşului Şimleul Silvaniei, Septimiu Ţurcaş, la trei ani de închisoare cu suspendare...

Iohannis anunță că redeschide piețele în ultima zi de campanie electorală

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri, în ultimele zile de campanie electorală, că redeschide piețele agroalimentare din România, sub pretextul că numărul de infectări...

Imagini de coșmar într-un spital COVID. Saloane insalubre și cadavre lăsate pe paturi. FOTO

Mizerie de nedescris, oameni dezbrăcați stând pe holuri, resturi de mâncare și cadavre pe paturile din salon sunt imagini surprinse în Staționarul 3 al...