22.4 C
București
sâmbătă, 23 septembrie 2023 - 3:32
No menu items!

PREZIDENȚIALE 2014. Cozi imense la secțiile de votare din Chișinău, încă de la ora 7.00

spot_img

Sute de oameni au așteptat la coadă la intrarea în Institutul Cultural Român şi la Ambasada României din Chişinău, la primele ore ale zilei

cozi_chisinau

Imagini cu cozi uriaşe formate la intrarea în Institutul Cultural Român şi Ambasada României din Chişinău, acolo unde Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a organizat secţii de votare, au fost postate pe site-ul independent.md.

„Atât la Institutul Cultural Român cât și la ambasada României, cel puțin câte o sută de persoane așteptau deja la coadă. La ritmul în care se trecea, cu siguranță ar fi trebuit să aștept cel puțin 90 de minute pentru a-mi exprima opțiunea de vot”, postează un jurnalist care a încercat să voteze cu puţin după ora 07.00. „Așa că am ales varianta Hîncești. Oraș situat la 30 de km de capitală. Acolo am ajuns în 30 de minute și am votat destul de rapid.”, explică acelaşi jurnalist care acuză proasta organizare a votului în străinătate.

„La ora 9.20 am vorbit cu persoane aflate la ambasada României, iar cozile sunt de două ori mai mari deja. Cu siguranță această situație extrem de deranjantă putea fi evitată lejer dacă la Chișinău mai erau deschise cel puțin 4-5 secții de votare. Ar fi votat și mult mai mulți alegători, dar nici cozile nu ar mai fi fost atât de mari”, explică jurnalistul de peste Prut.

Ministerul Afacerilor Externe a suplimentat de la 13 la 21 numărul de secţii de votare din Republica Moldova, ca urmare a numărului mare de persoane cu dublă cetăţenie care au asaltat urnele chiar şi la alegerile europarlamentare din această vară.