9 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 0:46
No menu items!

PREZIDENȚIALE 2014. Băsescu: Se impun demisiile lui Titus Corlățean și Bogdan Stanoevici

spot_img

Președintele denunță “grave deficienţe de organizare a procesului electoral în secţiile de votare din străinătate”

Basescu_SZ 2

Traian Băsescu susţine că “au existat grave deficienţe de organizare” a procesului electoral în secţiile de votare din străinătate şi că se impune demisia ministrului de externe Titus Corlăţean şi a ministrului delegat Bogdan Stanoevici.

Președintele României, domnul Traian Băsescu, a urmărit cu atenție procesul electoral pentru alegerea președintelui României care s-a desfășurat duminică, 2 noiembrie a.c., atât în țară, cât și în străinătate.

Domnul președinte Traian Băsescu constată că au existat grave deficiențe de organizare a procesului electoral în secțiile de votare din străinătate, unde nu s-au asigurat corespunzător materialele necesare şi nici personal suficient.

De asemenea, numărul mic de secţii de votare organizate în străinătate a făcut ca un număr mare de români să nu-şi poată exercita dreptul de vot.

Domnul preşedinte Traian Băsescu constată, totodată, deficienţe în asigurarea formularelor pentru declaraţiile pe proprie răspundere în numeroase secţii de votare din ţară.

Neajunsurile semnalate au împiedicat cetățenii români să-și exercite dreptul constituțional de a-și alege președintele. În aceste condiții, se impune demisia ministrului Afacerilor Externe, domnul Titus Corlăţean, și a ministrului delegat pentru Românii de Pretutindeni, domnul Bogdan Stanoevici.

Administrația Prezidențială
comunicat de presă