9 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 13:44
No menu items!

PREZIDENŢIALE 2014. Dragnea, reclamat la CNCD pentru declaraţiile de la ieşirea de la vot

spot_img

Dragnea: ”Ca şi la primul tur, am votat româneşte, pentru un preşedinte român şi viu”

 Liviu Dragnea: Încă avem instituţii comuniste, care şi-au schimbat doar denumirea

Liberalii îl vor reclama pe Liviu Dragnea la Consiliul Naţional pentru Combaterea Distriminării pentru declaraţiile făcute la ieşirea de la vot: ”am votat româneşte pentru un preşedinte român şi viu”, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu.

Vreau să condamn modul în care Liviu Dragnea a înţeles să facă şi azi, în ziua votului, o campanie de discriminare pe care, din punctul nostru de vedere, domniile lor au dus-o de-a lungul ultimelor luni. Spun că este o campanie de discriminare în urma căreia noi vom face o plângere către CNCD, pe care o vom înainta astăzi, o plângere care se bazează pe faptul că domnul Dragnea, într-un mod intolerabil, la ieşirea de la urne, a găsit de cuviinţă să facă încă o dată un apel la dezbinare pe criterii etnice, aşa cum induce sintagma «am votat româneşte pentru un preşedinte român şi viu». Ţin să-i amintesc domnului Dragnea că, dacă se uită în diaspora, dacă se uită în Regie şi în alte centre universitare, va vedea că sunt mii de români vii care votează şi nu cred că votează neapărat cum doreşte domnia sa, dar asta nu înseamnă că vom tolera accesele sale care încalcă legea şi care îndeamnă inclusiv astăzi, în ziua votului, la intoleranţă

Alina Gorghiu,

Purtătorul de cuvânt al PNL

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, duminică, după ce şi-a exprimat votul la o secţie de votare din cadrul colegiul economic “A.D Xenopol”, că a votat “româneşte”, “pentru un preşedinte român şi viu”.

”Ca şi la primul tur, am votat româneşte, pentru un preşedinte român şi viu, care nu e fricos şi care nu fuge de la nicio confruntare. Gândiţi-vă la o negociere cu un lider european, dacă preşedintele nostru pleacă de la întâlniri”, a spus Dragnea.

”Eu sper să vină lumea la vot şi să voteze româneşte”, a mai spus Dragnea.