1.6 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 12:58
No menu items!

PREZIDENŢIALE 2014. Câţi alegători sunt înscrişi pe liste pentru turul II

spot_img

Autoritatea Electorală Permanentă a transmis, sâmbătă, datele actualizate pentru scrutinul de duminică, 16 noiembrie

Votare_PE_SZ

Numărul alegătorilor înscrişi pe listele electorale permanente pentru cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale de duminică este de 18.281.625, potrivit ultimelor date furnizate, sâmbătă, de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP).

Potrivit AEP, copiile de pe listele electorale permanente cuprind 18.281.625 de alegători, faţă de 18.284.326 de cetăţeni români cu drept de vot înscrişi în copiile de pe listele electorale permanente de la primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2 noiembrie.

Diferenţele apar ca urmare a operaţiunilor curente făcute de primari în Registrul electoral aferent localităţilor conduse de aceştia şi a importurilor de date programate de la Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul MAI, explică reprezentanţii AEP.

AEP reaminteşte că listele electorale permanente se întocmesc şi se tipăresc de către primari, pe baza datelor şi informaţiilor cuprinse în Registrul electoral şi cuprind toţi cetăţenii cu drept de vot care domiciliază în localitatea pentru care ele au fost întocmite, potrivit menţiunilor din actele de identitate emise de statul român. Data limită pentru tipărirea copiilor de pe listele electorale pentru alegerile prezidenţiale din 16 noiembrie a fost 14 noiembrie.