12.9 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 18:29

PREZIDENŢIALE 2014: Aproape 200 de pacienţi ai Spitalului de Psihiatrie Obregia din Capitală au cerut să voteze

spot_img

Sute de pacienţi internaţi în alte spitale din Capitală vor vota şi ei, duminică, la urnele mobile ce vor fi aduse în unităţile sanitare

alegeri_prezidentiale

Aproape 200 de persoane internate la Spitalul Clinic de Psihiatrie “Alexandru Obregia” din Bucureşti au cerut să voteze la urna mobilă, duminică, toţi aceştia având afecţiuni care nu le diminuează discernământul, au declarat reprezentanţii unităţii sanitare, citați de Mediafax.

Potrivit purtătorului de cuvânt al spitalului, dr. Rodica Năstase, 198 de pacienţi internaţi şi-au exprimat în scris dorinţa de a vota la scrutinul prezidenţial de duminică şi au acte de identitate valabile.

Sute de pacienţi internaţi în alte spitale din Capitală vor vota şi ei, duminică, la urnele mobile ce vor fi aduse în unităţile sanitare, în urma solicitărilor formulate de aceştia.

Cererile pacienţilor au fost predate sâmbătă, în intervalul 18.00 – 20.00, secţiilor de votare de pe raza fiecărei unităţi sanitare. În funcţie de solicitări, reprezentanţii secţiilor ştiu câte buletine de vot să aducă în spitale, împreună cu urna mobilă şi timbrele autocolante care se aplică pe actul de identitate.

Pe de altă parte, medicii aflaţi de gardă în ziua scrutinului nu pot vota, alături de pacienţi, la urnele mobile.

Potrivit Constituției, debilii şi alienaţii mintal nu au drept de vot.