0.8 C
București
duminică, 16 ianuarie 2022 - 21:51
No menu items!

Prețul petrolului a crescut în contextul apariției variantei Omicron

spot_img

Prețul petrolului a crescut, miercuri, cu peste 2%, recuperând o parte din pierderile abrupte din ședința precedentă, în condițiile în care marii producători se pregătesc să discute despre cum să răspundă la amenințarea asupra cererii aduse de varianta Omicron, scrie Reuters.

Contractele futures pentru țițeiul Brent au crescut cu 1,90 dolari, sau 2,7%, la 71,13 dolari pe baril, după o cădere de 3,9%, marți, informează News.ro.

Cotația futures a țițeiului american West Texas Intermediate (WTI) a crescut cu 1,71 dolari, sau 2,6%, la 67,89 dolari pe baril, după o scădere de 5,4% marți.

Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) se va reuni miercuri, după ora 1300 GMT și înaintea unei reuniuni de joi a OPEC+, care grupează OPEC și aliații organizației, inclusiv Rusia.

În timp ce unii analiști se așteaptă ca OPEC+ să întrerupă planurile de suplimentare a ofertei cu 400.000 de barili pe zi în ianuarie, având în vedere potențiala lovitură dată cererii de restricțiile de călătorie pentru a ține în frâu răspândirea variantei Omicron, mai mulți miniștri OPEC+ au declarat că nu este nevoie de o schimbare de plan.