23.9 C
București
luni, 25 septembrie 2023 - 10:38
No menu items!

Prețul benzinei și motorinei a trecut de 11 lei / litru. Guvernul anunță CONTROALE

spot_img

Prețul unui litru de benzină și motorină a atins și chiar a depășit, miercuri, 11 lei la mai multe benzinării MOL din țară. Guvernul anunță că românii nu trebuiue să stea la cozi, pentru că prețurile mari au fost afișate doar în zona de vest a țării, din cauza unor restricții impuse de țara vecină, Ungaria. Oamenii stau însă la cozi imense, aproape ca la Pașapoarte, la toate benzinăriile din țară.

Pe rețelele de socializare au apărut imagini și filmulețe cu cozi la benzinării din toată țara, și nu doar la Mol, ci și la Petrom sau alte companii.

Și în nordul, și în vestul, dar și în sudul țării, la Constanța sau Slatina, s-au format cozi de kilometri la benzinării.

Preşedintele Asociaţiei benzinarilor particulari din România, Ion Tache, a estimat, într-o intervenție la Antena 3, că prețul benzinei ar putea urca la 10 lei, până la vară, iar Claudiu Cazacu, analist economic, a venit cu o previziune și mai sumbră. Dacă prețul barilului de petrol va ajunge la 300 de dolari, prețul la pompă va fi de 12-13 lei pentru combustibil, a spus el. 

Luni, prețul benzinei premium a trecut de 8 lei/litru, așa cum arătau datele centralizate de platforma gazonline.ro și de cele de pe Monitorul Prețurilor. Concret, un litru de benzină premium la o stație din Otopeni era de 8.08 lei pe litru, în timp ce benzina standard avea un preț de 7.45 de lei pe litru.

Ministrul Energiei a anunțat că românii nu trebuie să stea la cozi pentru că stocurile sunt suficiente.

„România nu are nicio problemă cu aprovizionarea cu carburanți în benzinării. Am avut astăzi întâlniri de lucru cu reprezentanții Rompetrol și ai OMV Petrom și am primit asigurări că există stocuri suficiente de produse petroliere și vor asigura livrările către clienți. Totodată, vreau să le transmit românilor că nu trebuie să intre în panică și să stea la cozi. AVEM SUFICIENTE STOCURI!”, a anunțat Virgil Popescu.

Premierul a transmis, de asemenea, că autoritățile vor demara controale pentru a verifica aceste creșteri de prețuri.

 

R. Dan