24.4 C
București
miercuri, 4 octombrie 2023 - 20:10
No menu items!

Preț record pentru un diamant, vândut la licitație

spot_img

“Luna albastră” așa cum este denumit unul dintre cele mai importante diamante descoperite vreodată, a fost scos la licitație ieri, la Geneva, de casa Sotheby’s, stabilind un nou record, prețul lui urcând până la 48 de milioane de euro.

Diamantul albastru de 12 carate a fost descoperit în Africa de Sud în urmă cu aproape doi ani şi este cel mai mare de această formă şi culoare vândut vreodată la licitaţie. El a fost cumpărat de un colecționar din Hong Kong care a dorit să își păstreze anonimatul.

De asemena, un diamant roz foarte rar, de 18,08 carate, inclus în clasa „fancy vivid”, a fost vândut, în urmă cu două zile, cu 28,5 milioane de dolari la o licitaţie organizată de casa rivală Christie’s, tot la Geneva. Diamantul este încastrat într-un inel din aur şi platină şi este înconjurat de mai multe diamante albe de dimensiuni mai mici.
Atât cumpărătorul, cât şi vânzătorul, care acordase nestematei denumirea „The Sweet Josephine”, au preferat să îşi păstreze anonimatul, au precizat organizatorii licitaţiei.

Au mai fost vândute pentru sume foarte mari o tiară şi un colier cu smaralde dar și un inel cu rubin montat în diamante, care a aparţinut ultimei regine a Italiei.